Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá hodnocením finanční situace společnosti Chemoplast BEC, a.s. v letech 2016 až 2019. První část bakalářské práce je zaměřena na teoretická východiska, která jsou nezbytná pro finanční analýzu. Druhá část uvádí základní informace o společnosti Chemoplast BEC, a.s. a obsahuje rozbor finanční situace, který je proveden za pomoci aplikace metod uvedených v teoretické části. V poslední části jsou podány návrhy na zlepšení finanční situace společnosti, a to na základě výsledků uvedených v druhé části práce.
The bachelor’s thesis deals with evaluation of the financial situation of the company Chemopalst BEC, a.s. in the monitored period of 2016 to 2019. The first part of the bachelor’s thesis is focused on the theoretical basis, which is necessary for financial analysis. The second part provides basic information about Chemoplast BEC, a.s., and contains an analysis of the financial situation using the methods mentioned in the theoretical part. The last part provides proposals for improvement of the financial situation of the company, based on the results presented in the second part of the thesis.
Description
Citation
BÁRTOVÁ, A. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) doc. Mgr. Veronika Novotná, Ph.D. (místopředseda) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Jan Luhan, Ph.D., MSc (člen)
Date of acceptance
2021-06-24
Defence
Otázky vedoucího: Jaký vliv na vyčíslenou čistou současnou hodnotu investice by mělo, kdybyste uvažovala účetní odpisy místo dańových? - odpovězeno Otázky oponenta: 1. Popište chování jediného akcionáře a jeho vliv na chod společnosti? - odpovězeno 2. Je ve společnosti potenciál k růstu i v jiném segmentu než automobilovém? - odpovězeno 3. Jaké podmínky musí společnost splnit pro získání zamýšlené dotace na budoucí investici do výrobních strojů? - odpovězeno prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA: Navrhla jste faktoring a investici. Jak je to propojeno s vaší analýzou? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO