Tíseň

Abstract
Tématem diplomové práce je strach, formou je audiovizuální instalace se sociálním přesahem. Audio vytvořené ze záznamů rozhovorů na dané téma a prostorové instalace. Jedná se tedy o vytvoření několika prvků, které dají dohromady ucelenou instalaci. Jedním z prvků jsou rozhovory s lidmi právě o jejich pocitech, obavách a strachu – práce má tak i sociální přesah. Druhým prvkem je pak instalace a použití zvukových nahrávek poptávaných osob. Konečným výsledkem je místnost, kde se přehrávají hlasy lidí, stěny jsou tvořeny z odrazových ploch, aby návštěvník viděl sebe samého v prostorném temnu. Odrazový materiál nejsou zrcadla, jde mi o vytvoření neostrého obrazu tváří.
The topic of the diploma thesis is fear, the form is an audiovisual installation with social overlap. Audio created from recordings of interviews on a given topic and spatial installations. It is therefore a matter of creating several elements that will put together a complete installation. One of the elements is conversations with people about their feelings, fears and fears - work also has a social overlap. The second element is the installation and use of sound recordings of the requested persons. The end result is a room where the voices of people are played, the walls are formed of reflective surfaces so that the visitor can see himself in the spacious darkness. Reflective material is not mirrors, I want to create a blurred image of faces.
Description
Citation
KAŠUBOVÁ, B. Tíseň [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Intermediální a digitální tvorba
Comittee
doc. Mgr. Jan Zálešák, Ph.D. (předseda) prof. akad. soch. Michal Gabriel (člen) doc. MgA. Filip Cenek (člen) doc. Mgr. Tomáš Medek (člen) doc. MgA. Milan Houser (člen) doc. Mgr.A Lenka Klodová, Ph.D. (člen) PhDr. Kaliopi Chamonikolasová, Ph.D. (člen) MgA. Karolína Kohoutková (člen) MgA. Darina Alster (člen)
Date of acceptance
Defence
Obhajoba byla zahájena přečtením posudků (v průběhu se postupně členky a členové komise seznamovaly/i s instalovanou prací). Posudek vedoucího pozitivní (hodnocení A), zdůrazňuje schopnost reagovat na dobový/společenský kontext. Posudek oponentky vyznívá v podobném duchu. Následně studentka detailněji představuje svou práci, zdůrazňuje, že oproti první neúspěšné obhajobě nedošlo ke změnám v řešení práce, byl nicméně změněn její název, aby více korespondoval s obsahem. Na dotazy z posudku oponentky studentka reaguje dosti vágně. V rozpravě jsou tematizovány otázky volby respondentů, volby výrazových prostředků, znalosti referenčních instalací. V diskuzi postupně převládl kritický tón, kdy se námitky týkaly problematických rozhodnutí u řešení instalace i vztahu tématu a řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO