Podobnosti v latentnosti

Abstract
Diplomová práce Podobnosti v latentnosti se zabývá konceptem latentnosti ve fotografii a jejím spojením s prostředím betonárny. Jedná se o soubor objektů tvořených ze zbytkových materiálů z procesu výroby betonových prefabrikátů, které jsou následně pohřbívány hluboko pod zemský povrch. Na artefakty z výroby jsou přenášeny fotografie pomocí historické techniky fotografie kyanotypie. Celý soubor zkoumá analogie dvou rozlišných procesů a propojuje je v jeden celek.
The diploma thesis Similarities in Latency deals with the concept of latency in photography and its connection with the environment of a concrete plant. It is a set of objects formed from residual materials from the process of production of precast concrete, which are then buried deep below the earth's surface. Photographs are transferred to the artifacts from the production using the historical technique of photography – cyanotype. The whole set examines the analogies of two different processes and connects them into one whole.
Description
Citation
MACHAČOVÁ, N. Podobnosti v latentnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Intermediální a digitální tvorba
Comittee
doc. MgA. Mikuláš Macháček (předseda) M.Sc. Denisa Kollarová (člen) MgA. Jozef Ondrík (člen) Mgr. Zuzana Kubíková (člen) MgA. Ondřej Tobola (člen) MgA. Ivars Gravlejs, Ph.D. (člen) Mgr. Tomáš Javůrek, DiS. (člen) doc. Mgr. Jan Zálešák, Ph.D. (člen) MgA. Petr Štěpán (člen)
Date of acceptance
Defence
Na úvod obhajoby studentka krátce představila svůj projekt (instalaci zahrnující artefakty a fotografie z betonárky před rekonstrukcí). Následoval posudek vedoucího práce, který byl velmi kritický. Posudek oponenta byl naopak veskrze pozitivní. Na dotazy, které zazněly v posudcích, studentka nereagovala úplně jasně. Také rozprava byla vedena v dosti kritickém duchu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO