Analýza vodivosti kůže

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá analýzou vodivosti kůže pro studium psychofyziologického stavu člověka se zaměřením na změnu úrovně bdělosti. Je důležitá pro studia mikrospánku za volantem, při kterém dochází ke změně bdělosti a tudíž i ke změně vodivosti kůže. Byl vytvořen protokol a program v prostředí Matlab, který znázorňuje hodnoty odezvy reakční doby na přivedený impulz, průběh naměřených vodivostí a výpočet jejich parametrů, podle kterých lze určit stav bdělosti.
This work deals with the analysis of skin conductance for the study of the psychophysiological state of man, with a focus on the change in the level of arousal. It is important to study microsleep events during driving, where there are the changes in alertness and consequently the changes in skin conductivity. The experimental protocol is proposed. Skin conductance analysis is realized in Matlab. This program allows drowing reaction time and measured conductivities and calculating their parameters. These data are used for determination of vigilance level.
Description
Citation
CAHA, M. Analýza vodivosti kůže [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen) MUDr. Zuzana Nováková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student prezentoval výsledky své bakalářské práce. Komise byla seznámena s posudkem vedoucího práce a oponenta. Otázka oponenta byla zodpovězena. Do diskuze se zapojili prof. Jan, doc. Chmelař a MUDr. Jurajda. Student zodpověděl na otázky komise s velkými výhradami. Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO