Ghost-free HDR video s využitím FPGA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
P
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce navrhuje algoritmus pro pořizování ghost-free HDR videa ze sekvence expozic, který je určený pro implementaci ve vestavěných zařízeních. Vlastnosti algoritmu byly ověřeny implementací ve state-of-the-art architektuře HDR kamery, kde je schopen zpracovávat HDR video s potlačením tzv. ghosting efektu rychlostí až 96 snímků za sekundu na FullHD rozlišení, což více než dostačuje pro zpracování v reálném čase. Navrhovaný ghost-free algoritmus produkuje výstup vizuálně srovnatelný s nejmodernějšími algoritmy, které jsou výpočetně řádově složitější a často je nelze na embedded zařízeních ani implementovat.
This thesis proposes an algorithm for multi-exposure ghost-free HDR video acquisition for embedded devices. The Ghost-free HDR acquisition was evaluated on the state-of-the-art FPGA architecture and achieved more than real-time performance of 96FPS on FullHD resolution. The proposed Ghost-free algorithm produces output visually comparable to the state-of-the-art algorithms which are considerably more demanding or not implementable on embedded devices at all.
Description
Citation
MUSIL, M. Ghost-free HDR video s využitím FPGA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Výpočetní technika a informatika
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Sochor, CSc. (člen) doc. Ing. Teodor Baláž, CSc. (člen) doc. Ing. Jan Schmidt, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Eduard Sojka (člen)
Date of acceptance
Defence
Student přednesl cíle a výsledky, kterých v rámci řešení disertační práce dosáhl. V rozpravě student odpověděl na otázky komise a oponentů a hostů. Komise se v závěru jednomyslně usnesla, že student splnil podmínky pro udělení akademického titulu doktor.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO