Výpočtový systém pro vyhodnocení výrobních ukazatelů spaloven komunálních odpadů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá problematikou vyhodnocení parametrů při spalování směsného komunálního odpadu (SKO) v jednotkách EVO. Jedná se především o určení výhřevnosti SKO a účinnosti spalovenského kotle. Je navržen postup pro zpřesnění původního odhadu výhřevnosti a účinnosti, který je následně implementován v prostředí Microsoft Excel. Použitelnost vytvořeného nástroje je vyhodnocena pomocí testovacích i reálných provozních dat.
This thesis contains evaluation of crucial operational indicators of a waste-to-energy plant. Above all, it is lower heating value of municipal solid waste and boiler efficiency. An approach for evaluation improvement by mathematical methods is proposed. The approach is implemented in a computational tool developed in Microsoft Excel. The approach is tested and subsequently used for operational data from a real waste-to-energy plant.
Description
Citation
MACHÁT, O. Výpočtový systém pro vyhodnocení výrobních ukazatelů spaloven komunálních odpadů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Procesní inženýrství
Comittee
Ing. Pavel Seichter, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Hájek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miloslav Odstrčil, CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Jícha, CSc. (člen) Ing. Dušan Vincour, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ladislav Bébar, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO