Technologie vrtání a vrtací přípravky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem bakalářské práce je seznámení s technologií vrtání, konstrukce přípravku pro danou součást a její posouzením z hlediska technologického a ekonomického. V první části se bakalářská práce věnuje technologii vrtání a nástrojům pro vrtání, jako jsou vrtáky, výhrubníky a výstružníky. Dále se věnuje přehledu jednotlivých druhů vrtacích strojů. V druhé části je souhrn pravidel pro konstrukci přípravku a rozdělení přípravků. Rozbor součásti, pro kterou je přípravek zhotoven. Následuje konstrukce vrtací šablony, porovnání vedlejších časů s použitím a bez použití šablony a výpočet návratnosti investice do přípravku.
This Bachelor's Thesis introduces drilling technology, construction of clamping for specific component and its examination in terms of technology and economics.First part of Bachelor's Thesis deals with technology of drilling and with instruments for drilling such as drills and reamers. Next is survey of particular types of drilling machines. Second part of this Thesis is about rules for construction of clamping units and their disposal. Analysis of componet for which is clamping unit constructed. Following by construction of drilling gauge,comparing of incidental times with using the gauge and without using the gauge and finally calculation of investment return in to clamping unit.
Description
Citation
ADAM, J. Technologie vrtání a vrtací přípravky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Viktor Kreibich, CSc. (místopředseda) Ing. Eva Molliková, Ph.D.,Paed IGIP (člen) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen) Ing. Roman Kubík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1) Jaký druh vrtacích pouzder jsou použita? 2) Je vhodně navržený tento přípravek? 3) Výběr vhodného výrobního stroje. 4) Ustavení a vystředění přípravku. 5) Cena přípravku je stanovena na základě čeho? 6) Výpočet vedlejších časů? 7) Změna technologie po změně řezného nástroje? 8) Životnost použitého nástroje? 9) Je třeba vrták přebrušovat a jak? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO