Předpjatý dvoutrámový most

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Téma diplomové práce se zabývá předpjatým dvoutrámovým mostem s náběhy o čtyřech polích. Most převádí dálnici D1 přes řeku Olši a křižovatkovou rampu. Konstrukce je vymodelovaná v programu Scia Engineer a následně posouzena podle norem na mezní stav únosnosti a použitelnosti.
The subject of the master thesis is a prestressed double girder bridge with four spans. The bridge carries the D1 motorway over the Olše river and a crossing ramp. The structure is modelled in Scia Engineer and then assessed according to the standards for ultimate and serviceability limit states.
Description
Citation
ONDRUŠEK, M. Předpjatý dvoutrámový most [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Ladislav Klusáček, CSc. - předseda, doc. Ing. Radim Nečas, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ondřej Šimek - tajemník, Ing. Adam Svoboda - tajemník, doc. Ing. Vlastislav Salajka, CSc. - člen, Ing. Jiří Strnad, Ph.D. - člen, Ing. Adam Svoboda - člen,
Date of acceptance
2022-02-03
Defence
Student odprezentoval svoji diplomovou práci zkušební komisi a poté reagoval na připomínky a dotazy oponenta diplomové práce. V rámci obhajoby diplomové práce student odpovídal na následující dotazy zkušební komise: doc. Klusáček Jak je vyztužena kotevní oblast? Student v práci neřešil. Jakým způsobem bude probíhat předpínání konstrukce (průběžné kabely)? Student odpověděl s dopomocí. Jak byla navržena křivka náběhu? Student odpověděl s dopomocí. doc. Nečas Jak je konstrukce podepřena? Kde je umístěno pevné ložisko? Student odpověděl. Jak bylo řešeno přerozdělení zatížení dopravou mezi jednotlivé trámy? Student odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO