Silniční most v obci Ždár nad Sázavou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem nosné konstrukce nového betonového mostu ve městě Žďár nad Sázavou, Kraj Vysočina. Most by měl sloužit pro převod silniční, cyklistické a pěší dopravy přes řeku Sázavu. Osnovu pro návrh tvoří okolní terén zaměřený geodetem. Staticky se jedná o samokotvený obloukový systém s mezilehlou předpjatou mostovkou. Rozpětí mostovky je 74,02 m, rozpětí oblouku činí 57,00 m se vzepětím 12,00 m. Konstrukce byla posouzena na mezní stavy únosností a použitelností dle platných norem (Eurokódů).
The final thesis is focused on design of the superstructure of a new concrete bridge in city Žďár nad Sázavou, Kraj Vysočina. The bridge should serve for passing roadway, cycle path and pavement across the river Sázava. The base for bridge design include the measured terrain. The static system is self-anchored system of arch, braces and prestressed semi-through deck. The bridge span is 74,02. Arch span is 57,00 m with high 12,00 m. Construction was assessed by the ultimate limit state and service limit state according to recent standards (Eurocode).
Description
Citation
PYLYPENKO, J. Silniční most v obci Ždár nad Sázavou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Ladislav Klusáček, CSc. - předseda, doc. Ing. Radim Nečas, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ondřej Šimek - tajemník, Ing. Adam Svoboda - tajemník, doc. Ing. Vlastislav Salajka, CSc. - člen, Ing. Jiří Strnad, Ph.D. - člen, Ing. Adam Svoboda - člen,
Date of acceptance
2022-02-03
Defence
Student odprezentoval svoji diplomovou práci zkušební komisi a poté reagoval na připomínky a dotazy oponenta diplomové práce. V rámci obhajoby diplomové práce student odpovídal na následující dotazy zkušební komise: doc. Klusáček Jak byla určena výška oblouku? Co je to smělost oblouku? Co je to štíhlost oblouku? Student odpověděl s dopomocí. Jak je řešeno ve výpočtovém modelu propojení oblouku s mostovkou? Student odpověděl s dopomocí. Jak bylo řešeno vyztužení v příčném směru? Student v práci řešil nevhodně. doc. Nečas Jak bylo uvažováno nahodilé zatížení v příčném směru? Student odpověděl. Jak je v práci řešen detail průniku oblouku mostovkou? Student odpověděl. doc. Salajka Jak jste zadával průřez oblouku (beton-ocel) Student odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO