Revitalizace sidliště Padělky ve Ždánicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této diplomové práce je zpracování projektové dokumentace na revitalizaci části sídliště Padělky ve Ždánicích. Sídliště se nachází v severozápadní části obce. Ve stávajícím stavu sídliště disponuje 9 komunikacemi v zóně 30. Dvě komunikace byly již zrekonstruovány při první etapě. Stávající dopravní řešení sídliště je v současné době nevyhovující, a bez možnosti legálního parkování v normově požadované míře. Stávající komunikace vykazují velké poškození, jedná se o výtluky a trhliny. V rámci mého návrhu navazuji na už realizovanou I. etapu. Pro zlepšení dopravní infrastruktury bylo zrekonstruováno celkem 6 komunikací, dvě byly prodlouženy, což přineslo možnost objízdných tras a celkově zkvalitnění dopravy. Nově navrhnuté řešení legalizuje daná parkovací stání, a také navyšuje jejich počet, aby byl splněn normový požadavek. Současně dochází díky revitalizaci sídliště ke zlepšení prostředí pro obyvatele, čehož bylo dosaženo úpravou a doplněním vegetačních prvků jako jsou stromy, keře a záhony. Nedílnou součásti je výměna stávajícího mobiliáře a veřejného osvětlení.
The main point of this diploma thesis is revitalization of housing estate called Padělky in Ždánice. The housing estate is located in the northwestern part of the village. There are nine roads in zone 30. Two of them were already repaired in the first stage. The housing estate is without a transport solution and without the possibility of legal parking. Now the roads are devastated, there are potholes, holes and cracks. Six roads were reconstructed, two were extended. This brought the possibility of detours and improved transport. The new design legalizes the parking space. There are new built parking spaces, too. Conditions for the inhabitants of the housing estate are improving. There are new trees, bushes, rosary, furniture and waste bins. The public lighting will be replaced.
Description
Citation
CULEK, L. Revitalizace sidliště Padělky ve Ždánicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Ondřej Dašek, Ph.D. - předseda, Ing. Martin Smělý, Ph.D. - místopředseda, Ing. Michal Fischer - tajemník, Ing. Michal Kosňovský, Ph.D. - člen, Ing. Martin Všetečka, Ph.D. - člen, Ing. Petr Smítal - člen, Ing. Ondřej Burian - člen,
Date of acceptance
2022-02-02
Defence
Student prezentoval svoji DP na vysoké úrovni. Při prezentaci seznámil komisi s problémy, které při zpracování (návrhu) své DP musel řešit. Student při řešení DP řešil i kooperaci s jinými obory. Celkově byla prezentace poutavá a bylo zřejmé, že se student ve své diplomové práci orientuje. Na otázky oponenta student odpověděl briskně a správně, což zjevně potvrzuje navržené hodnocení oponenta i vedoucího, které vyzdvihuje studentovu samostatnost a celkovou úroveň a rozsah diplomové práce, který si nezadá s projekty z reálné praxe. Následná diskuse komise se studentem na vznešené dotazy mnohdy přesahovala požadované znalosti a zkušenosti studenta a směřovala spíše k diskuzi pouze mezi členy komise, každopádně na jádro otázky student odpověděl velmi dobře a jistě, což opět ukazuje, že se student v dané problematice nadprůměrně orientuje. Další otázky na návrh své projekční DP zodpověděl student opět ku spokojenosti komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO