Analýza a řešení využití dopravních ploch hraničních přechodů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce obsahuje dvě části: textovou část a projekt. Textová část se zabývá všeobecným využitím hraničních přechodů. Jelikož většina hraničních přechodů je v soukromém vlastnictví ať už fyzická nebo právnická osoba, není známo, jak bude hraniční přechod využíván. V rámci analýzy byli osloveni zástupci obcí, krajů a úřadů, kteří mají stále v kompetenci některé hraniční přechody a bylo zjištěno jakému účelu jsou a budou nadále používány. Projekt je zaměřený na konkrétní hraniční přechod mezi Českou republikou a Slovenskou republikou – Starý Hrozenkov. Zlínský kraj má zájem využít tento nepoužívaný hraniční přechod. V rámci technické studie byla navržena odpočívka s čerpací stanicí, restaurací, relaxační zónou a plochou pro kontrolu vozidel.
The Diploma Thesis is composed of two parts: text-based and project-based. Text-based part deals with universal use of border crossings. Most of the border crossings is in private ownership, therefore it is not known how it will be used in the future. Deputies of villages, districts and local authorities were approached because some of the border crossings lie within their competence. The intention of the private owners was discovered. The project-part deals with particular border crosing between the Czech Republic and the Slovakia Republic – Starý Hrozenkov. Zlín district is interested in reconstructing of the mentioned border crossing. A project dealing with the future purpose of the rest area, such as building a gass station, a restaurant, a relaxation zone and a space for checking vehicles, was suggested within the technical study.
Description
Citation
HLADŮVKOVÁ, B. Analýza a řešení využití dopravních ploch hraničních přechodů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
Doc. Ing. Tomáš Tichý, Ph.D., MBA - předseda, doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jakub Niedoba - tajemník, Ing. Jakub Niedoba - člen, Ing. arch. Jan Májek, Ph.D. - člen, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - člen, Ing. Richard Svoboda, Ph.D. - člen, Ing. Eva Vítková, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-02-03
Defence
Během své prezentace s názvem "Analýza a řešení využití dopravních ploch hraničních přechodů" studentka pohovořil o analýze hraničních přechodů, využití hraničních přechodů, řešení konkrétního hraničního přechodu na silnici I/50 u Starého Hrozenkova a odhad stavebních nákladů na představené řešení Poté byly položeny dotazy oponenta diplomové práce Ing. Manara Chakera Ph.D. : 1) V práci v projekční části není řešeno připojení ze strany příjezdu ze Slovenska, které aktuální stávající řešení umožnuje, byl k tomu nějaký důvod? Pokud nebyl, v jakém místě a za jakých podmínek by bylo možno jej realizovat? 2) U odpočívky je navržena nízká protihluková stěna. Na ochranu koho bude primárně určena? Předpokládám, že řidiče nákladních automobilů nijak zvláště neochrání… 3) Byl v návrhu řešen přístup či průjezd cyklistů odpočinkovou plochou? Následovaly dotazy členů komise: Ing. Eva Vítková, Ph.D.: 1) Jakým způsobem jste stanovila cenové náklady na Vaše řešení 2) Myslíte si že by obec chtěla v řešeném konkrétního přechodu u Starého Hrozenkova, měnit stávající využití ploch, jelikož nyní jsou využívány jako skladovací prostory. doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D.: 1) Jakým způsobem by bylo řešeno kdyby chtěl stát zase využívat hraniční přechody ke svému původnímu využití například kdyby došlo k uzavření hranic? Doc. Ing. Tomáš Tichý, Ph.D., MBA: 1) Co by jste z Vašeho projektu využila/doporučila i pro další hraniční přechody? Ing. arch. Jan Májek, Ph.D. 1) Mohla by jste mi popsat Váš "výkres širších vztahů" a co by měl obsahovat? Otázky byly zodpovězeny jasně a bez váhání.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO