Problematika pevných překážek na pozemních komunikacích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce s názvem Problematika pevných překážek na pozemních komunikacích se zabývá analýzou nehodovosti s pevnou překážkou na vybraném území v České republice. Hlavním cílem diplomové práce je zjistit podrobnosti o vzniku dopravních nehod s pevnou překážkou a jejich dalších vlastnostech (typ pevné překážky, doba nehody, klimatické podmínky atd.).
The master´s thesis entitled The issue of obstacles on roads deals with the analysis of accidents with a obstacle in a selected area in the Czech Republic. The main purpose of the master´s thesis is to find out the details of the occurrence of traffic accidents with a obstacle and their other properties (type of obstacle, accident time, climatic conditions etc.).
Description
Citation
HONZÍRKOVÁ, S. Problematika pevných překážek na pozemních komunikacích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Dušan Stehlík, Ph.D. - předseda, Ing. Michal Radimský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Lucie Kejvalová - tajemník, Ing. Radka Matuszková - člen, Ing. Tomáš Jakl - člen, Ing. Radek Komenda - člen,
Date of acceptance
2022-02-01
Defence
Studentka představila v patnácti minutách svoji diplomovou práci Problematika pevných překážek na pozemních komunikacích. Měla sebejistý přednes. Poté zodpověděla na otázky oponenta: Otázka: Přijde Vám současný přístup k pevným překážkám v normě ČSN 73 6101 s ohledem na zjištěná data správný? Např. vzdálenost překážky od komunikace, povolování překážek při rekonstrukcích. Odpověď: Přístup k pevným překážkám je správný. Volila by vzdálenost výsadby stromů od komunikace větší. Dále odpověď vysvětlila. Otázka: Vidíte ve zpracování současných dat o nehodovosti s pevnou překážkou nějakou chybu? Pokud ano, jaké byste navrhla změny? Odpověď: Že se svodidlo i zábradlí uvažuje jako pevná překážka, přestože by PČR když dělá statistiky nehod měla uvažovat svodidlo i zábradlí zvlášť. Diskuse: Otázka: Vliv alkoholu a kombinace se zvýšenou rychlostí. Odpověď: Studentka odpověděla a proběhla další diskuse.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO