Návrh rekonstrukce úseku dálnice D46 a mimoúrovňové křižovatky Vyškov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem rekonstrukce úseku dálnice D46 a přilehlé mimoúrovňové křižovatky s označením Exit 2 Vyškov. Zájmové území se nachází v extravilánu města Vyškov. Dálnice D46 se v tomto místě kříží se silnicí 1. třídy číslo II/430, která se v místě křižovatky spojuje se silnicí II/430. Námi řešená křižovatka má hned několik neduhů, prvním problémem je nevyhovující připojení silnice II/430 v místě východní části křižovatky, kde indirektní větev nemá žádný připojovací pruh, tudíž zde dochází k nucenému zastavení vozidel, to má za následek ucpávání výjezdu z Vyškova na Olomouc. Dalším problémem je odbočení k čerpací stanici pohonných hmot v západní části křižovatky. Problém nastává v místě odbočení ke zmíněné čerpací stanici, kde přibližně 100 m od odbočení je indirektní větev západní části křižovatky a dochází tam k nucenému zpomalení vozidel, které se chtějí připojit na dálnici D46.
This diploma thesis deals with proposal for reconstruction of the section of the D46 motorway and the adjacent motorway junction designated as Exit 2 Vyškov. The area in question is located in the non-built-up area of the town of Vyškov. The D46 motorway crosses first-class road number II/430 at this point, which connects with the II/430 road at the intersection. The intersection we are concerned with is plagued by several problems. The first is the unsatisfactory connection of road number II/430 in the eastern part of the intersection, where the indirect branch has no slip road, meaning that vehicles are forced to stop here, resulting in clogging of the exit from Vyškov to Olomouc. Another problem is the turn-off to the petrol station in the western part of the intersection. The problem occurs at the location of the turn-off to the previously mentioned petrol station, where approximately 100 m from the turn-off there is an indirect branch of the western part of the intersection and vehicles wishing to join the D46 motorway are forced to slow down there.
Description
Citation
KOZMINSKÝ, M. Návrh rekonstrukce úseku dálnice D46 a mimoúrovňové křižovatky Vyškov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Ondřej Dašek, Ph.D. - předseda, Ing. Martin Smělý, Ph.D. - místopředseda, Ing. Michal Fischer - tajemník, Ing. Michal Kosňovský, Ph.D. - člen, Ing. Martin Všetečka, Ph.D. - člen, Ing. Petr Smítal - člen, Ing. Ondřej Burian - člen,
Date of acceptance
2022-02-02
Defence
Student představil komisi téma své projekční diplomové práce. Student prezentoval komisi navržené varianty v rámci diplomové práce s tím, že ke každé z variant student doplnil základní charakteristky, výhody nebo nevýhody a v neposlendí řadě student informoval komisi o problematických úsecích, na které narazil během návrhu své DP, a o jejich řešeních. Během své prezentace student seznámil komisi se vzorovým příčným řezem s opěrnou zdí, včetně skladby konstrukce vozovky. Posudky oponenta a vedoucího se shodují na velmi kvalitně zpracované diplomové práci, zvlášťě vyzdvihující technické řešení práce, grafickou stránku diplomové práce a její přehlednost. Na závěr obhajoby student odpověděl na otázky oponenta, po kterých se příšlo k debatě studenta s komisí ohledně příloh své DP, ve které student prokázal nadprůměrné vědomosti, které se blíží vědomostem z praxe a že se ve svém technickém řešení orientuje a dokáže si obhájit svůj návrh.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO