Modernizace ulice Brněnská v Miroslavi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je vypracování dokumentace pro vydání společného rozhodnutí (DÚSP) pro projekt Modernizace ulice Brněnská v Miroslavi. Důvodem modernizace je havarijní stav stávající komunikace a její nevyhovující technické řešení. Komunikace funkční skupiny B (sběrná) se nachází v intravilánu města. V rámci modernizace ulice Brněnská jsou řešeny i úpravy křižovatek, sjezdů, chodníků a parkovacích stání.
The subject of the diploma thesis is the elaboration of documentation for the issuance of a joint decision (DÚSP) for the project Modernization of Brněnská Street in Miroslav. The reason for the modernization is the emergency condition of the existing road and its unsatisfactory technical solution. The communication of functional group B (collection) is located in the urban area of the city. As part of the modernization of Brněnská Street, modifications of intersections, exits, sidewalks and parking spaces are also addressed.
Description
Citation
VESELÝ, P. Modernizace ulice Brněnská v Miroslavi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Dušan Stehlík, Ph.D. - předseda, Ing. Michal Radimský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Lucie Kejvalová - tajemník, Ing. Radka Matuszková - člen, Ing. Tomáš Jakl - člen, Ing. Radek Komenda - člen,
Date of acceptance
2022-02-01
Defence
Student představil v deseti minutách svoji diplomovou práci Modernizace ulice Brněnská v Miroslavi. Jeho projev byl lehce nervózní. Poté zodpověděl na otázky oponenta: Otázka: Ve výkrese D6 a C4.2 máte rozdílné délky ramen rozhledových trojúhelníků proč? A jsou všechny rozhledy nutné vzhledem k přednosti v jízdě, která je na křižovatce zalomená? Odpověď: Student odpověděl. Otázka: Ve výkrese D8 máte všechny UV správně před přechodem až na jednu. Proč? Odpověď: Student odpověděl a vysvětlil důvod. Otázka: Místo pro OOSPO máte navržené ze vsakovací dlažby. Je to vhodné? Odpověď: Student odpověděl a rozpoutal diskusi. Otázka: Některá kolmá parkovací stání máte délky 4,5 a jiná 5 m. Proč? Odpověď: Student odpověděl a vysvětlil důvod. Otázka: Zvolil jste na základě největší rezervy kapacity okružní křižovatku, má i nějaké jiné výhody oproti průsečné křižovatce? Odpověď: Student odpověděl. Otázka: Ve vzorových řezech máte dosypání vhodnou nenamrzavou zeminou. Jaký materiál by byl vhodný? (Např. při tvorbě rozpočtu ho již musíte specifikovat) Odpověď: Student odpověděl. Diskuse: Otázka: Proč jste volil na křižovatce přechody pro chodce, jsou tam nutné? Nebyla by dostatečné průsečná křižovatka, pokud UKD vychází na B? Kolik uvažujete výšku obrubníku. Parkovací stání v místě JOK. Odpověď: Student reagoval na dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO