Využití metod umělé inteligence pro předpověď průtoku v měrném profilu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této diplomové práce bylo sestavení konstrukce a kalibrace předpovědního modelu pro průtok vody v měrném profilu na řece Dyji v obci Podhradí nad Dyjí. V popisu teoretické části jsou popsány různé předpovědní modely, popis předpovědního modelu pomocí techniky náhodné chůze a popis neuronových sítí. Praktická část byla poté věnována popisu zájmové lokality, vytvoření předpovědního modelu a využití neuronových sítí jako post processingu pro zdokonalení výsledků.
The subject of this diploma thesis was the construction and calibration of a forecast model for water flow in the specific profile on the river Dyje in the village Podhradí nad Dyjí. The description of the theoretical part describes various prediction models and description of the prediction model using the technique of random walking and a description of neural networks. The practical part was then devoted to the description of the locality of interest, the creation of a prediction model and the use of neural networks as post processing to improve the results.
Description
Citation
ŠKARECKÝ, P. Využití metod umělé inteligence pro předpověď průtoku v měrném profilu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Miloš Starý, CSc. - předseda, doc. Ing. Daniel Marton, Ph.D. - místopředseda, Ing. Martin Bednář - tajemník, Ing. Petr Janál, Ph.D. - člen, Ing. Stanislav Paseka, Ph.D. - člen, doc. Ing. Jitka Malá, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-02-01
Defence
Student přestavil téma diplomové práce s názvem "využití metod umělé inteligence pro předpověď průtoku v měrném profilu". V práci je využito zonálního předpovědního modelu a metody náhodné procházky. Na dotazy oponentky student odpověděl. Na dotazy komise k diplomové práci student odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO