Zdravotně technické instalace v domě pro seniory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této diplomové práce je návrh zdravotně technických instalací a plynovodu v penzionu pro seniory. Objekt má tři nadzemní a jedno podzemní podlaží. Objekt bude zastřešen valbovou střechou. V prvním patře se nachází technické zázemí budovy, recepce a kuchyně s jídelnou. Podzemní podlaží se nachází pouze pod kuchyní a slouží jako šatna pro zaměstnance kuchyně. Objekt bude navržen tak, aby využíval v maximální možné míře nepitnou vodu v podobě srážkové vody, která bude zachytávána ze střech. Teoretická část se zabývá problematikou využívání nepitné vody jako vody provozní v objektech. Výpočtová a projektová část řeší rozvody kanalizace, vodovodu a plynovodu v objektu.
The goal of this diploma thesis is the design of the sanitary installations and gas main in the pension for pensioners. The building has three floors above ground and one underground floor. The building will be covered with a hiped roof. On the first floor there is the technical background of the building, Reception and kitchen with dining room. The basement is located just below the kitchen and serves as a cloakroom for kitchen staff. The building will be designed to use as much non-potable water as possible in the form of rainwater, which will be collected from the roofs. The theoretical part deals with the use of non-potable water as operating water in buildings. The calculation and project part deals with the gravity sewer system, plumbing and gas main in the building.
Description
Citation
MINÁŘ, L. Zdravotně technické instalace v domě pro seniory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Lhotáková, CSc. - předseda, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jakub Oravec - tajemník, Jiří Znebejánek - tajemník, Ing. Karolína Vyhlídalová, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - člen, Ing. Alena Vaščáková - člen, Ing. Helena Wierzbická, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Uher, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-02-02
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal zdravotně technické instalace v domě pro seniory. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. Student odpověděl na otázky komise: Jak by jste hluk odpadního potrubí pod stropní konstrukcí řešil v případě, kdy by nebyl navržen akustický podhled? Z jakého jiného materiálu by jste mohl navrhnout potrubí pro rozvod teplé vody namísto navrhovaného PPR? Jak daleko musí být odvětrání od lapáku tuku? Student velmi dobře reagoval na připomínky oponenta i členů komise a snažil se zdůvodnit navržená a použitá řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO