Analýza systémů TZB nízkoenergetického domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce řeší v první části problematiku srovnání jednotlivých TZB systémů pro rodinné domy. Druhá část je experimentální měření TZB systémů nízkoenergetického rodinného domu. V třetí části je zpracován stávající stav vytápění a vzduchotechniky rodinného domu, spolu s průkazem energetické náročnosti budov. Diplomová práce je více orientována na experimentální část.
In the first part, the diploma thesis addresses the issue of comparing individual HVAC systems for family houses. The second part is an experimental measurement of HVAC systems of a low-energy family house. The third part deals with the current state of heating and air conditioning of the family house, together with a certificate of energy performance of buildings. The diploma thesis is more focused on the experimental part.
Description
Citation
URBAN, E. Analýza systémů TZB nízkoenergetického domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Karel Kabele, CSc. - předseda, prof. Ing. Jiří Hirš, CSc. - místopředseda, Ing. Jana Doležalová - tajemník, Ing. Alexandr Baroň - tajemník, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Horká - člen, Ing. Ervín Dohnálek - člen, Ing. Marian Formánek, Ph.D. - člen, Ing. Jan Topič, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-02-02
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal analýzu systémů TZB nízkoenergetického domu. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. Otázky oponenta: 1) Kolik je v roce odmrazovacích cyklů u tepelného čerpadla vzduch/voda? Pokud tepelné čerpadlo využívá pro odmrazování tepelnou energii z akumulační nádoby a jak pracují při odmrazovacím cyklu ostatní TČ. 2) Odhadněte účinnost uložení a využití přebytků elektřiny z FVE do baterie a jednoduše okomentujte ideální koncept FVE ve vztahu k ekologii (uhlíkové stopě záměru) a ekonomické výhodnosti pro investora 3) Předehřev vzduchu pro rekuperační jednotku je zemním výměníkem, ve kterém dochází ke kondenzaci vzdušné vlhkosti z nasávaného vzduchu tzn. potrubí je podstatnou dobou provozu "mokré" i přes funkční odvod kondenzátu, který zabraňuje pouze nadměrnému kondenzátu. Jaký vliv na zdraví obyvatel domu má nekontrolovaný růst bakterií v potrubí, kdy tyto bakterie kontaminují přívodní větrací vzduch. Otázky komise: 1) Výrobce vnitřní jednotky tepelného čerpadla navrženého v projektu, jeho způsob řízení. 2) Princip odsávání při rovnotlakém větrání A – Student výborně reagoval a zaujal stanoviska ke všem připomínkám k předložené diplomové práci od oponenta i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO