Nakládání s nebezpečným materiálem na stavbě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cieľom diplomovej práce bolo poukázať na prípadné legislatívne rozdiely medzi Českou a Slovenskou republikou a stanoviť príklady cien likvidácie azbestu. V teoretickej časti sú stručne zhrnuté odpady, ich legislatíva a podiely stavebného odpadu. V kapitole s názvom azbest je stručný prierez históriou, ťažbou a chorobami zapríčinenými azbestom. V praktickej časti sa venujem legislatívnej metodike likvidácie azbestu podľa ČR. Na základe príslušných zákonov v štátoch som následne vyhodnotila rozdiely medzi krajinami. Ďalej sa venujem postupom likvidácie kanalizačného potrubia a strechy, na ktoré som následne vytvorila rozpočet s poukázaním na cenu likvidácie azbestu.
The aim of the diploma thesis was to point out possible legislative differences between the Czech and Slovak Republics and to provide examples of asbestos disposal prices. The theoretical part briefly summarizes the waste, it is legislation and the share of construction waste. The chapter entitled Asbestos provides a brief overview of the history, mining and diseases caused by asbestos. In the practical part I devote with the legislative methodology of asbestos disposal according to the Czech Republic. Based on the relevant laws in the states, I subsequently evaluated the differences between the countries. I also devote with the procedure of disposal of sewer pipes and roofs, for which I subsequently created a budget with reference to the price of asbestos disposal.
Description
Citation
MÁČAIOVÁ, K. Nakládání s nebezpečným materiálem na stavbě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jiří Blažek, CSc. - předseda, doc. Ing. Alena Tichá, Ph.D. - místopředseda, Ing. Patrik Sokol - tajemník, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen, Ing. Gabriela Kocourková, Ph.D. - člen, Ing. Martin Nový, CSc. - člen, Ing. et Ing. Martin Tuscher, Ph.D. - člen, PhDr. Dana Linkeschová, CSc. - člen, Ing. Petr Skála, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-02-02
Defence
Závěrečnou práci obhajovala na dobré úrovni vyžadované pro mgr. práce. Z jejího přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešila, přistupovala dobře. Na otázky členů komise odpověděla na dobré úrovni. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta odpověděla dobře. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že studentka svou závěrečnou práci obhájila na dobré požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO