Optimalizace nákladů životního cyklu rodinných domů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Teoretická část se v úvodu zabývá dřevostavbami z hlediska hodnocení materiálů na vstupu. Dále byly uvedeny informace o nízkoenergetickém a pasivním stavění budov a požadavcích pro novostavby. V teorii práce je také shrnut výběr technologického řešení stavby. Důležitou částí byly především informace o jednotlivých etapách životního cyklu stavby, životnostmi staveb a celoživotními náklady stavby, které jsou důležité pro investora. Praktická část práce je tvořena případovou studií rodinného domu ze dřeva, kde jsou řešeny náklady životního cyklu stavby.
The theoretical part deals at the beginning with wooden buildings and suitable materials. Then information about low energy houses, passive houses and requirements for new buildings is introduced. The theoretical part of the work also summarizes the selection of the technological solution. Important part is about individual life cycle stages of the building, wear and tear of the buildings and whole life costs of the building that the investor is interested in. Practical part of the thesis consists of a case study of the wooden family house where the whole life costs of the building life cycle are solved.
Description
Citation
SERVUSOVÁ, M. Optimalizace nákladů životního cyklu rodinných domů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. - místopředseda, Ing. Martin Marek - tajemník, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Krejza, Ph.D. - člen, Ing. Petr Aigel, Ph.D. - člen, Ing. Radek Dohnal, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-02-02
Defence
Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešila, přistupovala velmi zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta odpověděla správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že studentka svou závěrečnou práci obhájila na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO