Penzion

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této diplomové práce jé návrh novostavby penzionu ve Vyškově. Objekt je navržen jako samostatně stojící. Pozemek, na kterém je objekt navržen, se nachází v jižní části města Vyškov na ulici Brněnská. Navrhovaný stavební objekt má 1 podzemní podlaží a 3 nadzemní podlaží. První patro má půdorysný tvar odpovídající tvaru L o rozměrech nejdelších stran 43x28,9 m. Další dvě patra jsou rozdílných tvarů. V podzemním podlaží se nachází technické zázemí objektu a skladovací prostory.V prvním nadzemním podlaží se nachází restaurace, společenská místnost, zázemí pro zaměstnance, kolárna, kočárkárna, pokoj pro imobilní, recepce a kuchyň restaurace se skladovacími prostory. Další dvě nadzemní podlaží slouží pro ubytování a disponují celkem 13 pokojovými jednotkami. Ve druhém patře se dále nachází kancelář provozního. Konstrukční systém objektu je příčný stěnový zděný. Obvodový plášť objektu je z broušených cíhelných bloků Porotherm, zateplen kontaktním zateplovacím systémem ETICS. Stropní konstrukce jsou řešeny jako železobetonové monolitické stropní desky. Střešní plášť objektu tvoří 3 různé ploché střechy. Střešní plášť nad prvním nadzemním podlaží je řešen jako pochůzí terasa s nášlapnou vrstvou z betonové dlažby na rektifikačních podložkách. Střecha nad druhým nadzemním podlaží je řešena jako vegetační a střecha nad třetím nadzemním podlaží je řešena jako jednoplášťova s klasickým pořadím vrstev.
The subject of this diploma thesis is the design of a new boarding house in Vyškov. The building is designed as a detached house. The land on which the building is designed is located in the southern part of Vyškov on Brněnská Street. The proposed building has 1 underground floor and 3 above-ground floors. The first floor has an L-shaped floor plan with the dimensions of the longest sides 43x28.9 m. The other two floors are different shapes. In the basement there is a technical background of the building and storage space. The other two floors are used for accommodation and have a total of 13 room units. On the second floor there is also an operating office. The construction system of the building is transversely brick. The perimeter of the building is made of ground Porotherm brick blocks, insulated with the ETICS contact thermal insulation system. The ceiling structures are designed as reinforced concrete monolithic ceiling slabs. The roof of the building consists of 3 different flat roofs. The roof cladding above the first floor is designed as a walkable terrace with a tread layer of concrete paving on rectifying pads. The roof above the second floor is designed as a vegetation and the roof above the third floor is designed as a single skin with a classic order of layers.
Description
Citation
JACHAN, R. Penzion [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Karel Šuhajda, Ph.D. - předseda, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. Ondřej Nespěšný - tajemník, Ing. Jitka Vlčková, Ph.D. - člen, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Jan Perla - člen,
Date of acceptance
2022-02-01
Defence
Student si připravil prezentaci své závěrečné práce s názvem Penzion. Součástí prezentace byla lokalizace objektu, základní popis objektu, konstrukční, dispoziční a architektonické řešení s vizualizacemi. Student si připravil odpovědi na otázky oponenta, které byly zahrnuty do prezentace. Doplňující otázky zkušební komise: 1) Vysvětlete rozdíl mezi dilatační a posuvnou spárou. 2) Návrh železobetonových stropních desek. 3) Osvětlení vnitřních prostor. 4) Provádění střechy v návaznosti na navržené skladby 5) Přesun hmot při realizace vegetačních souvrství. 6) Rozdíl založení na základových pasech a na základové desce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO