Hotel Návrší

No Thumbnail Available
Date
Authors
Pančocha, Josef
ORCID
Advisor
Brzoň, Roman
Referee
Kalánek, Jiří
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je vypracování projektové dokumentace pro provádění stavby hotelu na okraji městské časti Chlum města Zlín. Objekt je navržen jako samostatně stojící v mírně svažitém terénu na parcele č. 1262. Hotel je situován bezbariérovým vchodem na jihozápad. Stavba má 3 nadzemní a 1 podzemní podlaží. Nachází se v ní celkem 14 hotelových pokojů a 3 apartmány z nichž jeden je řešen jako bezbariérový. V hotelu se nachází restaurace, wellness a posilovna. Konstrukčně je budova navržena jako tradiční zděná stavba. Obvodové zdivo, stejně jako vnitřní nosné zdivo je z cihelných tvárnic a obvodové suterénní zdivo je z betonových tvárnic ztraceného bednění. Objekt je opatřen kontaktním zateplovacím systémem ETICS a mezi okenními výplněmi je navržen estetický dřevěný obklad. Stropní konstrukce jsou navrženy jako železobetonové monolitické desky. Stavba je založena na základových pasech z prostého betonu. Zastřešení objektu nad 2NP je navrženo jako plochá vegetační střecha, nad 3NP jako plochá střecha s násypem z kameniva.
The aim of the diploma thesis is to develop the design documentation for the construction of hotel on the outskirts Chlum, the district of of the city of Zlín. The building is designed as free-standing in a sloping terrain on plot no. 1262. The hotel is situated with a barrier-free entrance to the southwest. The building has a basement and 3 above-ground floors. There are a total of 14 rooms and 3 suites, one of which is designes as a barrier free. In the hotel there is restaurant, wellness and gym. The structure of the building is proposed as traditional masonry building. The external walls as well as internal walls are from brick blocks and the external walls in the basement are from concrete blocks of permanent formwork. The building is equipped with a contact thermal insulation system ETICS and an aesthetic wooden cladding is designed between the windows. The ceiling structures are designed as a reinforced concrete monolithic slabs. The building is based on foundation strips made of plain concrete. The roof structure above 2NP is designed as a flat vegetation roof, above 3NP as a flat roof with an aggregate embankment.
Description
Citation
PANČOCHA, J. Hotel Návrší [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - předseda, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - místopředseda, Ing. Václav Pilík - tajemník, Ing. Michal Navrátil - tajemník, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Karolína Vyhlídalová, Ph.D. - člen, Ing. Jan Barnat, Ph.D. - člen, Ing. et Ing. Lenka Gábrová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-01-31
Defence
Student si připravil prezentaci projektu hotelu. Prezentace obsahovala popis zájmového území, územního plánu, situaci objektu, popis objektu, dispoziční řešení podlaží, konstrukční systém s popisem materiálů, architektonické řešení a vizualizace exteriéru. Student si připravil odpovědi v reakci na otázky oponenta. Otázky komise k projektové dokumentace: 1) prostor lyžárny je malý. 2) malá šířka zádveří 3)pevnost tlaku v zdiva vs pevnost cihly? Jak zjistíte pevnost zdiva? St: z katalogu. 4) Objasnění šířky dveří v interiéru? 5)jak jste řešil únikové cesty? Co potřebuje evakuační výtah? St: záložní zdroj 6). Jak větráte únikovou cestu? St: VZT 7) jak je řešeno ohřev vody? TČ země/voda 8) jakou střešní krytinu pro fotovoltaiku? 9) jak se vypouští bazén? 10) technologicky postup betonáže ztraceného bednění? 11) zábradlí nad rovinnou řezu se nekreslí Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO