Obchodní centrum

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této diplomové práce je zpracování projektové dokumentace pro provedení stavby. Jedná se o obchodní dům s 8 bytovými jednotkami – polyfunkční dům. Navržený objekt je 5 podlažní se suterénem, v kterém se budou nacházet sklepy pro byty, parkovací stání pro návštěvníky obchodního domu a zakladačový systém parkování pro obyvatele. V prvním nadzemním podlaží se nachází technická místnost, kolárna ale také se samostatnými vstupy lékárna, pekárna a květinářství. Druhé nadzemní podlaží slouží jako kavárna s terasou a hygienickým zázemím. Dále se tu nacházejí obchody drogérie a prodejna oblečení. Ostatní tři podlaží slouží pro ubytování, na kterých se nachází 8 bytů. Páté podlaží bude sloužit z části pro jeden byt a z části jako terasa pro všechny obyvatele. Objekt je navržený jako železobetonová skeletová konstrukce s monolitickými stropními a schodišťovými deskami. Jako výplňové zdivo a vnitřní zdivo budou požité keramické tvárnice. Střecha je navržená jako plochá pochozí s betonovou dlažbou nebo nepochozí s kačírkem, která je odstupňovaná dle podlaží.
The focus of this diploma thesis is the elaboration of project documentation for a construction. The construction is a department store with eight residential units - a multifunctional building. The proposed building has five floors, a basement with cellars for each apartment, parking spaces for visitors of the department store, and independent mechanical parking system for residents of the building. The first floor is comprised of technical room, bicycle shed, and also a pharmacy, bakery, and florist with separate entrances. The second floor serves as a cafe with a terrace and sanitary facilities. There is also a drugstore and a clothing store. The other three floors are used for accommodation, comprising of eight apartments in total. The fifth floor consists of one apartment and a terrace for all residents. The building is designed as a reinforced concrete skeletal structure with a monolithic ceiling and stair slabs. Ceramic blocks are used as infill masonry as well as internal masonry. The roof is designed as flat walkable with concrete paving or as non-walkable with gravel, which is graded according to the floor.
Description
Citation
PETRÁŠOVÁ, D. Obchodní centrum [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
Ing. Petr Beneš, CSc. - předseda, Ing. Karel Čupr, CSc. - místopředseda, Ing. Daniel Skřek - tajemník, Ing. Dušan Hradil - člen, Ing. Lubor Kalousek, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Michal Štrba, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Uher, Ph.D. - člen, Ing. Ing. Jakub Dohnal - člen,
Date of acceptance
2022-01-31
Defence
Studentka představila svou diplomovou práci pomocí powerpointové prezentace. Představila umístění a situaci místa stavby, dispoziční řešení objektu, konstrukční řešení a materiálové řešení. Dále studentka odpovídala na dotazy zkušební komise a otázky oponenta: - V koordinačním situačním výkrese C. 2 chybí vytyčení hlavního stavebního objektu a nejsou zakresleny venkovní trasy inženýrských sítí mimo přípojek. Dále chybí řešení odvodnění zpevněných ploch. - U výkresu půdorys suterénu by bylo vhodné doplnit schématické zakreslení záporového pažení. Chybí údaje PT, UT v rozích objektu. - V půdorysu suterénu v m.č. S103 objasněte jakým způsobem budou při realizaci určeny pozice jednotlivých dělících konstrukcí a pozice dveřních otvorů. Upozorňuji , že svislé konstrukce by měly být zakresleny dvou čárově. - V půdoryse suterénu m.č. S104 objasněte použitý způsob kótování stavebního otvoru dveří. - U půdorysu 1.NP upřesněte zda navržené řešení umístění posuvných křídel v m.č. 104 ze strany exteriéru je správné. - U půdorysu 1.NP m.č . 101, 103 je chybně zakreslené schodiště chybí zakreslení ramene ze suterénu. Chyby v zakreslení schodiště se objevují i u vyšších podlaží. - V půdoryse 3.NP objasněte řešení dveřního otvoru a umístění zárubně mezi m.č. 302 a 310. - U půdorysu 3.NP objasněte v m.č. 307 řešení a výšku předstěny za sanitární keramikou. - U řezu B B upozorňuji, že dle ČSN 01 3420 se nevede rovina řezu sloupem. - U konstrukčních výkresů tvaru stropní konstrukce chybí v jednotlivých výkresech sklopené řezy u schodiště. Objasněte technické řešení v jednotlivých případech. U Výkresu stropu nad 5.NP chybí řešení stropní konstrukce nad výtahovou šachtou. Komise dále položila otázky: - Je orientace ke světovým stranám vpořádku? - Jak jste objekt posuzovala na proslunění? Bude stavba na tento parametr vyhovovat? - Dle územního plánu je zde povolena jaká stavba? Na připomínky oponenta reagovala studentka přijatelným způsobem, na otázky položené členy komise k předložené práci odpovídala poněkud nejistě, některé z nich nebyla schopna zodpovědět zcela uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO