Polyfunkční dům

Abstract
Cílem bylo navrhnout objekt polyfunkčního domu, jenž je umístěn na nezastavěném pozemku par. č. 436/3 o výměře 5700 m2 nacházející se v Lipí u Náchoda, v katastrálním území Náchod. Stavba je navržena jako polyfunkční dům, určený pro trvalé bydlení a administrativní činnost se zastavěným suterénem sloužící pro parkování osobních aut. Poloha budovy je dána situačním výkresem. Tvarově je objekt řešen obdélníkově jako samostatně stojící budova, celoplošně podsklepená, o rozměrech 25,9 x 19 m. Polyfunkční dům má celkem šest podlaží.
The aim was to design a multifunctional building, which is located on undeveloped land, plot number 436/3, acreage 5700 m2. The plot is situated in Lipí, cadastral territory Náchod. The building is designed as a multifunctional house, designed for permanent living and administrative activies with built-in basement used for parking cars. The location of the building is given by a situation drawing. The shape of the building is rectangular, free-standing building with all-over basement, measuring 25.9 x 19 m. The house has overal six storeys.
Description
Citation
PROVAZNÍKOVÁ, P. Polyfunkční dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Karel Šuhajda, Ph.D. - předseda, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. Ondřej Nespěšný - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Ing. Barbora Nečasová, Ph.D. - člen, Ing. Martin Horáček, Ph.D. - člen, Ing. Miloslav Novotný - člen,
Date of acceptance
2022-01-31
Defence
Začátek zkoušky - 31. 01. 2021 Studentka si připravila prezentaci své závěrečné práce s názvem Polyfunkční dům. Součástí prezentace byla lokalizace objektu, základní popis objektu, konstrukční, materiálové, dispoziční a architektonické řešení s vizualizacemi. Studentka si připravila odpovědi na otázky oponenta, které byly zahrnuty do prezentace. Zdůvodněte umístění šachet v půdoryse a způsob odkanalizování zařizovacích předmětů. Zjakého důvodu navrhujete prostor pro podhled 950 mm vysoký. Doplňující otázky komise: 1) Jaká je funkce izolantu ve skladbě podlahy? 2) Proč uvažujete v základech podkladní 3) Je velikost technické místnosti dostatečná vzhledem k zamýšlené technologii? 4) objasněte způsob provedení detailu monolitického překladu okenního otvoru. Na připomínky oponenta reagoval student nepřesvědčivě, svoje řešení obhajoval nejistě a nebyl schopen je přijatelně zdůvodnit. Rovněž otázky položené členy komise nezodpověděl zcela dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO