Polyfunkční objekt

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je projektová dokumentace polyfunkčního objektu pro provedení stavby. Objekt má celkem čtyři nadzemní podlaží a jedno podzemní. V suterénu se nachází parkování a technické zázemí, v prvním nadzemním patře jsou obchodní prostory a kavárna. Ve druhém a třetím patře jsou kancelářské prostory a v posledním nadzemním podlažím jsou byty. Objekt má skeletový konstrukční systém s monolitickými stropními konstrukcemi a zastřešením vegetační střechou. Objekt je založen na pilotách prováděných metodou CFA. Výkresová část byla vypracována v programu Archicad.
The subject of the thesis is a project documentation od multifunctional object to build. The building has four floors above ground and one sub-terrain. In the underground, there is parking and technical rooms. In the firt floor there are boutiques and a coffe shop. The second and third floor are office spaces and in the last floor the are apartments. The edifice has skeletal construction systém with monolithic ceiling structures and flat green roof. The object is based on piles created by CFA method. Blueprints were created in the Archicad program.
Description
Citation
TMĚJ, V. Polyfunkční objekt [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - předseda, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Osička - tajemník, Ing. Slávka Pobucká - tajemník, Ing. Mgr. Jiří Šlanhof, Ph.D. - člen, Ing. Jan Perla - člen, Ing. arch. Ivana Košíčková, Ph.D. - člen, Ing. Romana Benešová - člen, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2022-01-31
Defence
Student představil svou diplomovou práci na téma Polyfunkční objekt. Student odpověděl na otázky oponenta. Například: Jak je odvodněna drenáž okolo objektu? Jaká je základová zemina? Jak má být správně zakresleno schodiště ve výkresu tvaru stropu? Otázky komise: Je přípustné společné schodiště do bytových jednotek a do kancelářských prostor? Jaké jsou navrženy piloty, zda opřené nebo plovoucí? Jak bude základová konstrukce fungovat z hlediska statiky? Jak bude fungovat zakládací systém pro automobily? Jak by byl zakreslen a označen vestavěný nábytek v dokumentaci? Jaký je princip odvětrání hygienického zázemí a kuchyni? Jak je řešen výlez na pochozí střechu? Výkres tvaru stropní konstrukce - její uložení, funkce. Jak je řešena akustika u schodiště? Hydroizolace u spodní stavby, její řešení a ochrana. Hydroizolace u střešní konstrukce, použití a opracování konstrukčních detailů. Je požadavek na min. dobu požární odolnost konstrukce? Nejsou osoby ohroženy sáláním při evakuaci? Kolik je NP z hlediska PŘB? Požadavky na zakladače. Požadavek na dveře 60 min? Značení požárně otevřených ploch.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO