Novostavba nízkoenergetického objektu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tématem diplomové práce je zpracování dokumentace pro provádění stavby nízkoenergetického objektu. Jedná se o hotelový komplex, který je situován v městské části Brno-Bohunice. Hotel má čtyři nadzemní patra, je nepodsklepený a je zastřešený plochou střechou. V prvním nadzemním patře se nachází hotelová restaurace se zázemím pro zaměstnance, hala, sociální zázemí, wellness a technické zázemí. Část druhého patra tvoří konferenční sály a posilovna. V ostatních částech je navrženo 47 pokojů pro hosty. Dva pokoje jsou pro osoby se sníženou schopností pohybu. Ubytovací kapacita hotelu je 82 osob. Na pozemku jsou nekrytá parkovací stání pro osobní automobily a jeden autobus, tenisové kurty a hotelová zahrada. Konstrukční systém je kombinovaný ze železobetonových sloupů a cihelných bloků. Vodorovné konstrukce jsou řešeny jako železobetonové, monolitické. Stavba je založena na základových patkách a základových pasech. Obvodové zdivo je z cihelných broušených bloků a zatepleno vnějším kontaktním zateplovacím systémem. Diplomová práce je zpracována v rozsahu projektové dokumentace pro provádění stavby.
The subject of the diploma thesis is the design documentation for the construction of low-energy building. This is a hotel komplex, which is located in the city of Brno-Bohunice. The hotel has four floors, no basement and a warm flat roof. On the ground floor there is a hotel restaurant with facilities for employees, main hall, social facilities, wellness and technical facilities. The part of first floor consists of conference halls and a gym. In other parts of hotel are designed 47 guest rooms. Two guest rooms are for people with reduced mobility. The accommodation capacity of the hotel is 82 people. There are uncovered parking spaces for cars and one bus, tennis courts and a hotel garden on the plot. The structural system is combined with reinforced concrete columns and brick blocks. Horizontal structures are designed as cast-in-place reinforced concrete floor. The construction is based on foundation pad and strip foundation. The external wall is built from hollow clay blocks and insulated with external thermal insulation composite systém. The diploma thesis is processed to the extent of design documentation for construction.
Description
Citation
TOMÁNEK, L. Novostavba nízkoenergetického objektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Karel Šuhajda, Ph.D. - předseda, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. Ondřej Nespěšný - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Ing. Barbora Nečasová, Ph.D. - člen, Ing. Martin Horáček, Ph.D. - člen, Ing. Miloslav Novotný - člen,
Date of acceptance
2022-01-31
Defence
Začátek zkoušky - 31. 01. 2021 | 8:05 Student si připravil prezentaci své závěrečné práce s názvem Novostavba nízkoenergetického objektu. Součástí prezentace byla lokalizace objektu, základní popis objektu, konstrukční, dispoziční a architektonické řešení s vizualizacemi. Student si připravil odpovědi na otázky oponenta, které byly zahrnuty do prezentace. Zkušební komise nepoložila studentovi další doplňující otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO