Polyfunkční dům U zvlněné krajiny

Abstract
Předmětem diplomové práce je zpracování projektové dokumentace pro provedení stavby polyfunkčního domu. Objekt se nachází na okraji obce Brod nad Dyjí, na pozemcích s parcelním číslem 4002/4, 4138/1. Polyfunkční dům je členěný na dvě části, kdy hlavní část je čtyřpodlažní částečně podsklepená a druhá část jednopodlažní. V podzemním podlaží se nachází sklepní kóje, kolárna, kočárkárna, sklady a technická místnost. V prvním nadzemním podlaží se nachází pronajímatelné obchodní prostory. Ve druhém nadzemní podlaží se nachází šest pronajímatelných kancelářských prostor různých velikostí. Ve třetím a čtvrtém nadzemním podlaží se nacházejí bytové jednotky. V každém patře je 8 bytových jednotek velikosti 1+kk, 2+kk, 3+kk a 4+kk. Obě patra jsou členěním totožná. Každá bytová jednotka i kancelářské prostory mají minimálně jednu lodžii. Jednopodlažní část objektu je kavárna, ve které se nachází atrium. Obvodové stěny podzemního podlaží jsou ze železobetonu, ostatní obvodové stěny jsou z broušených cihelných bloků. Objekt je zateplen kontaktním zateplovacím systémem ETICS. Stropní konstrukce jsou křížem vyztužené monolitické železobetonové desky. V polyfunkčním domě se nachází výtah. Střecha čtyřpodlažní částí je dvouplášťová plochá střecha s plechovou krytinou. Střecha na jednopodlažní částí je plochá zelená střecha s hydroizolační vrstvou z asfaltových pásů. Schodiště je deskové monolitické železobetonové. Konstrukční systém je stěnový.
The aim of the diploma thesis is the processing of project documentation for the construction of a multifunctional building. The building is situated on the outskirts of the village Brod nad Dyjí, on buildings plots 4002/4, 4138/1. The multifunctional building is divided into two parts, where the main part is four-storey, partly with a basement and the other part i sone-storey. In the basement are situated cellars, bicycle room, pram room, warehouses and technical room. In the ground floor is situated rentable retail space. In the second floor is situated six rentable office spaces of various sizes. There are housing units on the third and fourth floors. On each floor there are 8 residential units od size 1+kk, 2+kk, 3+kk and 4+kk. Both floors are identical in division. Each aparment and office space has at least one loggia. Theo ne-storey part of the building is a cafe in which there is an atrium. The perimeter walls of the basement are made of reinforced concrete, the other perimeter walls are made of ground brick blocks. The building is insulated with ETICS contact thermal insulation system. The ceiling structures are cross-reinforced monolithic reinforced concrete slabs. There is an elevatorin the multifinctional house. The roof of the four-storey part is a double-skin flat roof with sheet metal roofing. The roof on the single-storey part is a flat green roof with a waterproofing layer of asphalt strips. The staircase is a monolithic reinforced concrete slab. There is wall structural system.
Description
Citation
UCHYTILOVÁ, T. Polyfunkční dům U zvlněné krajiny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - předseda, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Osička - tajemník, Ing. Slávka Pobucká - tajemník, Ing. Mgr. Jiří Šlanhof, Ph.D. - člen, Ing. Jan Perla - člen, Ing. arch. Ivana Košíčková, Ph.D. - člen, Ing. Romana Benešová - člen, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2022-01-31
Defence
Studentka představila jsou diplomovou práci na téma Polyfunkční dům U zvlněné krajiny. Studentka odpověděla na otázky oponenta. Například: Objasněte návrh instalačních jader. Jak je řešen tepelný most u lodžie a jak je konstrukce odvodněna? Uložení mezipodesty do stěn. Objasněte návrh tepelné izolace a hydroizolace zákl. pasu u vstupu? Výkres tvaru stropní konstrukce - zakreslení. Popište návrh pochůzných ploch u ploché střechy. Otázky komise: Jak jsou řešeny parkovací stání v objektu? Proč není využitý půdní prostor objektu? Proč není rozděleno schodiště pro polyfunkční prostor a bytový prostor? Jaké jsou nevýhody dlažby na podložkách? Jaké je napojení hydroizolace u HS portálu a jaká je další alternativa řešení? Jaká musí být min. plocha pokoje pro dvě osoby? Jak je osvětleno schodiště? Výkres tvaru stropu - řešení lodžie, uložení schodiště z hlediska přenášení hluku. Zárubně - řešení přizdívky. Detail soklu - řešení skladby a lepení vrstev. Jaká je uvažována zemina z hlediska propustnosti vody? Jak je řešena dilatace objektu? PBŘ - šířky únikových cest. Jak je objekt, z hlediska PBŘ, zařazen? Počet bytů a NP z hlediska PBŘ. Požadavky na konstrukce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO