Stavební průzkum a diagnostika železobetonové konstrukce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá zejména stavebním průzkumem a diagnostikou železobetonové konstrukce. V první, tedy teoretické části, se práce věnuje popisu jednotlivých metod pro zkoušení konstrukcí, a také se zabývá jejich vyhodnocením. V praktické části se tato diplomová práce zaměřuje zejména na zjištění materiálových charakteristik, a také na zjištění vyztužení jednotlivých částí konstrukce. Na základě zjištěných informací se práce v poslední části zaměřuje na statické posouzení vybraných prvků konstrukce.
The main theme of this diploma thesis is a building survey and diagnostics of a reinforced concrete construction. In the first, theoretical part the focus lies on a description of each method for testing constructions and their evaluation. The second, practical part focuses mainly on finding of material characteristics and reinforcement of particular parts of the construction. On basis of obtained information, the final part of this paper focuses on static assessment of chosen parts of the construction.
Description
Citation
RICHTEROVÁ, D. Stavební průzkum a diagnostika železobetonové konstrukce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Petr Cikrle, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ing. Kristýna Hrabová - tajemník, doc. Ing. Barbara Kucharczyková, Ph.D. - člen, doc. Ing. Ondřej Anton, Ph.D. - člen, Ing. Věra Heřmánková, Ph.D. - člen, Ing. Igor Suza - člen,
Date of acceptance
2022-01-31
Defence
Během své prezentace s názvem "Stavební průzkum a diagnostika železobetonové konstrukce" studentka pohovořila o diagnostice ŽB konstrukcí, zjištění současného stavu konstrukce a její části. Následoval popis laboratorních měření. V závěru studentka shrnula výsledky měření. Následoval statický přepočet konstrukce - stanovení zatížení, vnitřní síly, zvyšování smykové únosnosti průvlaku. Dále byly položeny otázky oponenta Ing. Věry Heřmánkové, Ph.D.: 1) Je jádrový vývrt N6, který máte popsaný na straně 52 v pořádku? Můžeme z takového vzorku udělat těleso pro stanovení pevnosti betonu v tlaku? Zároveň prosím zodpovězte otázku, jaká jsou pravidla pro volbu průměru jádrového vývrtu a v jakých místech konstrukce je nejlépe odebírat jádrový vývrt? 2) V kapitole 3.4.4. popisujete metodu sekaných sond, jaké jsou hlavní nevýhody této metody? Studentka na otázky oponentky odpověděla. Následovaly dotazy členů komise: doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D. Je Váš objekt památkově chráněn? V tabulce má jeden vzorek vyšší objemovou hmotnost, proč? doc. Ing. Petr Cikrle, Ph.D. Vyhodnocení pevnosti betonu (tabulka ve Vaší prezentaci). Jak jste ji zatřiďovala? Studentka na otázky odpověděla.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO