Obytný soubor Troubsko - stavebně technologický projekt

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je zpracování vybrané části stavebně technologického projektu pro Obytný soubor Troubsko. Konkrétně je zaměřena na dvojici zrcadlově otočených bytových domů označených jako SO 12.11 a SO 12.12. Stavba se nachází na území bývalého rybníku, který byl v minulosti zasypán. Základové pasy jsou proto uloženy na vibrovaných štěrkových pilířích. Budova je tradiční zděná stavba s železobetonovým monolitickým stropem a plochou střechou. Obsahem práce je technická zpráva ke stavebně technologickému projektu, vyhodnocení dopravních tras, technologický předpis pro železobetonový monolitický strop nad 1PP a časový harmonogram pro hrubou stavbu. Dále je vypracováno zařízení staveniště s výkresovou i textovou částí, kontrolní a zkušební plán, položkový rozpočet s výkazem výměr pro hrubou stavbu, návrh strojních sestav a řešení bezpečnosti při práci.
The aim of the diploma thesis is to elaborate a selected part of the construction technology plan for the Residential complex Troubsko. Specifically, it is focused on a pair of mirror-image apartment buildings marked SO 12.11 and SO 12.12. The building is located in the area of a former pond, which was backfilled in the past. The foundation strips are therefore placed on vibrated gravel pillars. The structure of the building is proposed as a traditional masonry building, the horizontal load-bearing structures consists of the cast-in-place reinforced concrete floor and the roof structure is designed as a flat roof. The thesis consists in a technical report pertaining to the construction technology plan, evaluation of transport routes, technological regulation for the cast-in-place reinforced concrete floor above 1PP and a time schedule for rough construction. Also elaborated are construction site equipment including a drawing and text part, a control and test plan, itemized budget with bill of quantities for rough construction, design of machine sets and work safety solutions are elaborated.
Description
Citation
JURÁK, O. Obytný soubor Troubsko - stavebně technologický projekt [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Pavel Svoboda, CSc. - předseda, Ing. Adam Boháček - tajemník, Ing. Ing. Aleš Průcha - tajemník, Ing. Rostislav Doubek - člen, Ing. Radka Kantová, Ph.D. - člen, Ing. Michal Král - člen, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen, Ing. Ing. Barbora Nečasová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-02-01
Defence
Student představil téma svoji diplomová práce, kterým je Obytný soubor Troubsko - stavebně technologický projekt. Student popsal dispoziční a konstrukční řešení řešeného stavebního objektu. Student představil svůj návrh zařízení staveniště pro etapu zemní práce. Dále popsal širší okolí s návazností na dopravní obslužnost staveniště. Představi lnavržené strojní sestavy pro řešenou etapu zemních prací. Představil finanční a časovou stránku výstavby. Formou video ukázky ukázal návaznost jednotlivých etap výstavby. Představil návrh bednění stropní konstrukce včetně variantního řešení finanční výhodnosti. Ing. Rostislav Doubek (oponent): Jak bude likvidován odpad vzniklí na staveništi? Student odpoveděl vvýborně. Ing. Rostislav Doubek (oponent): Jaké jsou pracovní podmínky pro betonáž? Student odpoveděl velmi dobře. doc. Ing. Pavel Svodboda, CSc.: Z čeho je zhotoven podklad pod silo se suchou směsí? Student odpoveděl velmi dobře. doc. Ing. Pavel Svodboda, CSc.: Souvrství pro staveništní komunikaci? Student odpoveděl velmi dobře Ing. Radka Kantová, Ph.D: Jaká je odstupová vzdĺaenost věžového jeřábu od objektu? Student odpoveděl dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO