Stavebně technologický projekt výrobní a skladovací haly

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá stavebně technologickým projektem výrobní a skladovací haly v Hradci Králové. Práce řeší komplexně realizaci stavby a podrobněji se zaměřuje na provádění základových konstrukcí a montáže ocelového skeletu. Součástí projektu je technická zpráva ke stavebně technologickému projektu, studie realizace hlavních technologických etap hlavního stavebního objektu, návrh a posouzení dopravních tras stavby, projekt zařízení staveniště, finanční a časový plán stavby, návrh strojní sestavy, časový plán a rozpočet hlavního stavebního objektu, kontrolní a zkušební plán pro základové konstrukce a bezpečnost a ochrana zdraví pří práci.
This diploma thesis deals with construction-technological project of production and storage hall in Hradec Králové. The thesis deals with complex of the implementation of the construction and focuses in more detail on the implementation of both foundation structures and assembly of the steel frame. The project includes a technical report on the construction technology project, a study of the implementation of the main technological stages of the main building, design and assessment of construction routes, construction equipment project, financial and construction schedule, machine design, schedule and budget of the main building, control and test plan for foundation structures, and occupational safety and health.
Description
Citation
MAREK, J. Stavebně technologický projekt výrobní a skladovací haly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Alois Materna, CSc., MBA - předseda, Ing. Svatava Henková, CSc. - místopředseda, Ing. Michal Brandtner - tajemník, Ing. Ing. Jan Jílek - tajemník, Ing. Pavel Liška, Ph.D. - člen, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Jan Mesiarkin - člen, Ing. Boris Biely - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen,
Date of acceptance
2022-02-02
Defence
Student Marek představil komisi téma své diplomové práce a její strukturu. Dále popsal základní kapacity stavby a základní informace o stavbě. Dále popsal konstrukční řešení stavby, popsal vodorovné a svislé konstrukce. Na dalším snímku seznámil komisi s řešenými dopravními trasami. Popsal POI jednotlivých tras a řešil krizová místa. Dle předvedl časový a finanční plán zpracovaný v Contecu. Dále návrh strojní sestavy a zařízení staveniště pro jednotlivé etapy výstavby. Dále student zpracoval rozpočet a bilanci pracovníků v programu BuildPower a dále představil technologický postup pro základové a ocelové konstrukce. Na posledním snímku představil plán BOZP pro řešenou stavbu. Dále student zpracoval otázky oponenta: Student řešil dešťovou kanalizaci a její odvod. Další otázka byla na širší dopravní vztahy a jaké parametry je potřeba ověřit u nadměrných nákladů. Student odpověděl v plném rozsahu. Další otázka byla jak moc má být zhutněná zemina na staveništi. Student opět zcela odpověděl. Dále otázka na krytí dočasných inženýrských sítí. Opět odpovězeno dostatečně. Další otázka byla položena na požární bezpečnost staveniště. Student odpověděl dostatečně. Další otázka byla na kontrolní a zkušební plán. Student popsal zkušební plán a kdo zkoušky provádí. Další otázka byla na typ šrafy manipulace jeřábu s břemenem. Student dostatečně odpověděl. Ing. Liška položil otázku co je a k čemu slouží časoprostorový graf. Student vysvětlil co graf zobrazuje a nakreslil příklad grafu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO