Polyfunkční objekt

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem polyfunkčního objektu ve městě Tábor, v katastrálním území Klokoty. Jedná se o samostatně stojící objekt s jedním podzemním patrem a třemi nadzemními patry na rovinném terénu. Stavba je obdélníkového tvaru, kde v podzemním patře je hromadná garáž, v prvním nadzemním patře prodejny, kadeřnictví a kavárna a v posledních dvou nadzemních patrech kancelářské prostory. Objekt je navržen jako skeletový systém s výplňovým keramickým zdivem s dodatečným zateplením. Střecha je řešena jako nepochozí plochá.
This diploma thesis deals with the design of multifunctional building in Tábor in cadastre unit of Klokoty. It is a detached building with one underground floor and three above-ground floors on a flat terrain. The building is rectangular shape where the underground floor is a collective garage at the ground floor are shops a hairdresser and a café and at the last two floors are office spaces. The building is designed as frame systém with infill ceramic masonry with additional insulation. The roof is designed as a flat roof.
Description
Citation
SVOBODA, P. Polyfunkční objekt [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - předseda, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Osička - tajemník, Ing. Slávka Pobucká - tajemník, Ing. Mgr. Jiří Šlanhof, Ph.D. - člen, Ing. Jan Perla - člen, Ing. arch. Ivana Košíčková, Ph.D. - člen, Ing. Romana Benešová - člen, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2022-01-31
Defence
Student představil svou diplomovou práci na téma Polyfunkční objekt. Student odpověděl na otázky oponenta. Řešení odvodnění garáží. Liniovým žlabem napojeným na odlučovač ropných látek. Odskočení tepelné izolace v konstrukci soklu. Odvádění dešťových vod na další střechu. Dimenze střešních vtoků. Otázky komise k diplomové práci studenta. Byl jste se někdy podívat v polyfunkčním objektu? Výhody založení stavby na základové desce, proč jste volil založení tímto způsobem. V jakých případech se zákl. deska používá? Jaké znáte druhy spár a jejich funkce z hlediska statiky. Jaká je funkce pojistné hydroizolace? V čem se liší vodostavební beton od klasického stavebního betonu? Jaká je použita hydroizolace, s jakou vložkou? Co je umístěno v technické místnosti a je dostatečně velká? Je uvažováno v návrhu se spodní vodou? Proč je navržena drenáž? Za jakých podmínek lze realizovat stěny u WC v celé výšce? Jak je zajištěno větrání u hygienických místností? Je ostatečná velikost šachet pro vzduchotechnické vedení? Jaké je navrženo opatření proti propíchnutí u stropní konstrikce v oblasti sloupu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO