Ubytovací zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá projektovou dokumentací ubytovacího zařízení – horského penzionu v obci Rudná pod Pradědem. Objekt má nepravidelný půdorys a je rozdělen na dvě části. Jedna část objektu slouží pro ubytování s kapacitou 16 osob. Má dvě nadzemní podlaží a je tvořena plochou, vegetační střechou. V druhé části objektu, se v prvním podlaží nachází kavárna, masáže a infrasauna. V suterénu se nachází technické zázemí objektu. Kancelářské prostory a ubytovací jednotka jsou umístěny v podkroví objektu. Je tvořen sedlovou střechou. Objekt je založen na základových pasech z prostého betonu. Svislé nosné konstrukce jsou tvořeny keramickými tvárnicemi a tvárnicemi ztraceného bednění v suterénu. Stropní konstrukce jsou navrženy jako železobetonové, monolitické. Objekt je navržen na svažitém terénu.
The diploma thesis deals with the project documentation of the accommodation facility - a mountain pension in the village of Rudná pod Pradědem. The building has an irregular floor plan and is divided into two parts. One part of the building is used for accommodation with a capacity of 16 people. It has two floors and consists of a flat, green roof. In the second part of the building, on the first floor there is a cafe, massages and infrared sauna. In the basement there is a technical background of the building. Office space and accommodation unit are located in the attic of the building. It consists of a saddle roof. The building is based on simple concrete foundation strips. The vertical load-bearing structures are made of ceramic blocks and blocks of lost formwork in the basement. Ceiling structures are designed as reinforced concrete, monolithic. The building is designed on a sloping terrain.
Description
Citation
ŠESTÁKOVÁ, T. Ubytovací zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Karel Šuhajda, Ph.D. - předseda, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. Ondřej Nespěšný - tajemník, Ing. Jitka Vlčková, Ph.D. - člen, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Jan Perla - člen,
Date of acceptance
2022-02-01
Defence
Studentka si připravila prezentaci své závěrečné práce s názvem Ubytovací zařízení. Součástí prezentace byla lokalizace objektu, základní popis objektu, konstrukční, dispoziční a architektonické řešení s vizualizacemi. Studentka si připravila odpovědi na otázky oponenta, které byly zahrnuty do prezentace. Doplňující otázky zkušební komise: 1) Klimatické působení na objektu vzhledem k umístění - sněhová oblast. 2) Detail provedení bezpečnostního přepadu na ploché střeše. 3) Vlastnosti hydroizolační vrstvy ploché střeše vzhledem ke kombinaci se souvrstvím zelené střechy. 4) Zachycení svislých a vodorovných sil v detailu pozednice u krovové soustavy. Studentka se snažila vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagovala velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO