Penzion Solanec

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce na téma penzion Solanec je zpracována na úrovni dokumentace pro provádění staveb. Objekt je jednoduchého obdélníkového tvaru a obsahuje suterén a tři nadzemní podlaží. Budova bude sloužit jako restaurace a penzion, který obsahuje devatenáct dvoulůžkových a čtyři čtyřlůžkové pokoje. Nosný systém objektu je zděný, kombinovaný a je tvořen tvarovkami ztraceného bednění v suterénu a keramickými tvárnicemi typu THERM v nadzemním podlaží. Stropní konstrukce jsou řešeny jako monolitické železobetonové desky. Objekt je zastřešen šikmou sedlovou střechou tvořenou vazníkovou soustavou. Objekt je kompletně zateplen systémem ETICS.
The diploma thesis on the topic of pension Solanec is processed at the level of documentation for the construction. The building is rectangular shape and contains a basement and three floors. The building will serve as a restaurant and guest house. The guest house contains nineteen double rooms and four quadruple rooms. A structural system of the building is brick, combined and consists of a permanent formwork in the basement and in the above floor is ceramic blocks of the type of THERM. The roof structures are designed as monolithic reinforced concrete slabs. The building is roofed by a saddle and pitched roof, formed by a truss system. The building is insulated with the ETICS system.
Description
Citation
ŠRÁMEK, J. Penzion Solanec [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - předseda, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Osička - tajemník, Ing. Slávka Pobucká - tajemník, Ing. Mgr. Jiří Šlanhof, Ph.D. - člen, Ing. Jan Perla - člen, Ing. arch. Ivana Košíčková, Ph.D. - člen, Ing. Romana Benešová - člen, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2022-01-31
Defence
Student představil svou diplomovou práci na téma Penzion Solanec. Student odpověděl na otázky oponenta. Například: Vysvětlete návrh nosných vnitřních stěn. Jak navazují balkónové konstrukce na dané podlaží a jaké je řešení z hlediska dešťových vod? Řešení akustických příček. Objasněte konstrukci přístřešku. Jak bude řešena povrchová úprava profilů u přístřešků teras? Krov: co je vrcholový vazník, jak bude zajištěno ztužení vazníků? Proč není využito podkroví? Do kolika pokojů je navrhovaná stavba penzion? Jak budou vypadat vazníky nad výtahovou šachtou? Jak bude ukončena hydroizolace u šikmé střechy? Otázky komise: Řešení skladby konstrukce u sprchového koutu. Jaká je alternativa řešení odvětrání půdních prostor? Jak je řešeno odvětrání objektu? Jak je řešena doplňková hydroizolace u šikmé střechy? Jak je řešen sníh na střešní konstrukce? Řešení detailu u okapu. Bílá vana - princip, funkce. Řešení založení výtahové šachty. Dispoziční řešení - provoz skladů, zásobování. PBŘ - jak je řešena návaznost zateplovacího systému? Jak je řešen podhled a jaké jsou požadavky na podhled v CHÚC? Je vhodné navržené řešení návaznosti hydroizolace?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO