Výroba a ostření vrtacích nástrojů na CNC brusce Reinecker

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je ukázat možnosti a výhody výroby a ostření řezných nástrojů na nástrojové CNC brusce Reinecker. Tyto možnosti a výhody budou demonstrovány při výrobě vrtacího nástroje, který se používá pro předvrtání při vrtání hlubokých děr. Budou porovnány různé možnosti broušení a následně vybrána ta nejvýhodnější možnost pro tento typ nástroje.
The goal of this bachelor´s thesis is to show the ways and advantages of manufacture and grinding of cutting tools on Reinecker CNC tool and cutter grinding machine.These ways and advantages will be demostrated during manufacture of boring tool, which is used for preboring during boring of deep holes. Various ways of grinding will be compared to get and then chosen optimal type of tool.
Description
Citation
KRIEGSMANN, R. Výroba a ostření vrtacích nástrojů na CNC brusce Reinecker [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (předseda) prof. Ing. Františka Pešlová, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Ivan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ladislav Čelko, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: Na jaké negativní faktory prostředí si musíme dát pozor, pokud umisťujeme brousící stroj do výrobní haly? V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Dokázal by jste nám nakreslit základ pro umístění brousícího stroje, zakreslení izolace proti otřesům atd. Analyzoval jste možnosti použitého softwaru? Jaké důvody jsou pro použití polymerbetonu pro základnu stroje. Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO