škola Na Radosti, Žďár nad Sázavou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Závěrečná práce se odkazuje na oficiální zadání vedení školy Na Radosti ve Žďáru nad Sázavou. Jedná se o demokratickou školu, kde je systém výuky založen na svobodě rozhodování a na nehiearchizaci jednotlivců v komunitě. Tato škola momentálně sídlí na různých místech ve městě a potřebuje nový kvalitní prostor odpovídající aktuálním požadavkům a standardům. Škola s kapacitou cca 100 žáků má vytvářet příjemný prostor pro výuku a podporovat koncentraci na danou věc. Vymezený pozemek přímo vybízí na přímé propojení školy s přírodou, což také daný systém výuky z části vyžaduje, jelikož je výuka rozložena i do venkovních prostor.
The bachelor's thesis refers to the official assignment of the management of the school Na Radosti in Žďár nad Sázavou. It is a democratic school where the teaching system is based on freedom of decision and non-archiving of individuals in the community. This school is now located in various locations in the city and needs a new quality space that meets current requirements and standards. The school with a capacity of about 100 pupils should create a pleasant space for teaching and support concentration. The demarcated plot of land directly encourages the direct connection of the school with nature, which is also required by the given system of teaching, as the teaching is also distributed to the outdoor areas.
Description
Citation
MORÁVEK, J. škola Na Radosti, Žďár nad Sázavou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. arch. Zdeněk Fránek (předseda) Mgr. art Ing.arch. Ján Pernecký  (člen) Ing. arch. Ing. Rudolf Müller (člen) Ing. arch. Ing. Jan Vrbka (člen) Ing. arch. Jiří Marek (člen)
Date of acceptance
Defence
Student prezentuje analýzy, koncept a vnitřní prostory školy. Popisuje jednotlivé místnosti školy. Byly přečteny posudky oponenta a vedoucího práce. Student reaguje na otázky oponenta a probíhá diskuze. Je elipsa dynamický tvar a dostatečně nosným prvkem pro celý návrh? Nebylo by lepší komponovat prostor algoritmicky a vytvořit tak větší variabilitu vnitřních prostor? Jsou kruh a elipsa tvary dynamické nebo statické? Dotaz na m2 na jedno dítě ve škole. Dotaz na světlík v tělocvičně, je žádoucí mít osvětlenou tělocvičnu? Proč jsou klastry uzavřené, když je prostor fluidní? Student velmi dobře odpověděl na všechny otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO