Prostor cyklické změny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Hledání ideální funkce a formy jako reakce na cyklickou proměnlivost místa nabízí několik možností, každý se však k této problematice postaví jinak. Během mé práce jsem vycházela z analýz místa a studování divadelních a koncertních sálů. V neposlední řade jsem se zabývala studování literatury od Rema KoolhaaseJunkspace a textů od Maxim Gorky díky, kterým jsem dostala k vytvoření polootevřené rastrové struktury a získala tak nový pohled na hmotu a její proměnlivost.
The search for the ideal function and form in response to the cyclical variability of the place offers several possibilities, but each approach to the issue is different. Throughout my work, I have drawn on-site analysis and the study of theatre and concert halls. Last but not least, I have been studying the literature of Rem Koolhaas- Junkspace and the texts of Maxim Gorka, thanks to which I have been able to create a semi-open raster structure and gain a new perspective on the matter and its mutability.
Description
Citation
PAVLÍČKOVÁ, T. Prostor cyklické změny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. arch. Zdeněk Fránek (předseda) Mgr. art Ing.arch. Ján Pernecký  (člen) Ing. arch. Ing. Rudolf Müller (člen) Ing. arch. Ing. Jan Vrbka (člen) Ing. arch. Jiří Marek (člen)
Date of acceptance
Defence
Studentka prezentuje analýzy, koncept a výběr náplně a funkce svého projektu. Byly přečteny posudky oponenta a vedoucího práce. Studentka reaguje na otázky. Jak funguje obálka budovy? Jsou sedačky v sále pevně uchyceny? Jak jsou podepřeny rampy? Jak je budova propojena se svým okolím? Je ve městě nějaký kulturním program? Jaká je kapacita sálu versus počet obyvatel ve městě? Studentka dobře odpověděla na všechny otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO