Demokratická architektura – Kamenný vrch

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Bakalářská práce se zabývá architektonickým návrhem objektu při zadaném štítu panelového domu na Kamenném vrchu v Brně. Má budova je jednou ze čtyř navržených počinů ateliéru. Společně vytváří chybějící centrum lokality. Přináší nejen novou funkci do místa, ale také nové lidi. Osazenstvo objektu se neustále mění díky náplni, kterou jsou kanceláře pro startupy a dočasné ubytování, doplněné o foyer s občerstvením nejen pro uživatele objektu. Prostory jsou maximálně variabilní a umožňují tak využití nájemníkem dle potřeby.
The bachelor thesis deals with architectural design of a building near gable of a prefabricated house on Kamenný vrch in Brno. My building is one of four designed projects at this spot. All the buildings created the center that has been missing before. It brings new functions to the locality and also new people. Residents of the building are constantly changing thanks to its function, which are offices for startups, temporary accomodation and added foyer with small bar not just for residents. Space is the most variable as it can be, so it can be used by residents as they please.
Description
Citation
BORKOVCOVÁ, T. Demokratická architektura – Kamenný vrch [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. Josef Chybík, CSc. (předseda) Ing. arch. Tomáš Havlíček (člen) Ing. arch. Roman Gale (člen) Ing. arch. Petra Žalmanová, Ph.D. (člen) Ing. arch. Nicol Galeová (člen)
Date of acceptance
Defence
- studentka prezentovala - studentka reagovala slovně i prezentací na otázky oponenta - navázala diskuse a dotazy komise: Dotaz k (nečitelné) - obhájila při výšce objektu a typem větrání. Dotaz na výšku budovy a modul - konzoly nosné klece - vysvětlila. Dotaz na komponování hmoty - studentka komponovala citem. Dotaz na svod kanalizací - konzultovala s odborníkem. Dotaz na využití dispoziční variability - v krátkodobém horizontu. Dotaz na FVP - řešila koncepčně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO