Dům na Obilním trhu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Bakalárska práca sa zameriava na návrh budovy moderného transparentného úradu v Brne na Obilnom trhu. Vzhľadom na blízkosť komunitnej záhrady, Špilberku a necelistvosti odboru životného prostredia v Brne bol zvolený Inštitút životného prostredia. Okrem kancelárií budova poskytuje stravovanie,ubytovanie hosťujúcim spolupracovníkom a tiež priestory pre propagáciu úradu a to prednáškový sál a galériu. Svojou hmotou uzatvára južnú časť Obilného trhu a vďaka vertikálnej záhrade na fasáde zapadá do prostredia a prispieva k zlepšeniu mikroklímy.
The bachelor thesis focuses on the design of a modern and transparent office building in Brno on the Grain Market. Due to the proximity of the community garden, Špilberk and the incompleteness of the building of the environmental department in Brno, the Institute for the Environment was chosen. The building provides also catering and accommodation for guest collaborators, along with areas for office promotion, which include a lecture hall and a gallery. The shape of the building closes the southern part of the Grain Market and thanks to the vertical garden that forms the facade contributes to improving the microclimate.
Description
Citation
ČULÁKOVÁ, M. Dům na Obilním trhu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Ivo Boháč, Ph.D. (předseda) MgA. Ing. arch. Petr Šmídek, Ph.D. (člen) Ing. arch. Tomáš Págo (člen) Ing. Petr Suchánek, Ph.D. (člen) Ing. arch. Radek Toman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
- Studentka odprezentovala svou bakalářskou práci - Studentka byla požádána o urychlení prezentace - Byly přečteny posudky vedoucího práce, oponenta a byla požádání o zodpovězení otázek k obhajobě - Proběhla diskuze s tématem životního prostředí, urbanistická kompozice území - Práce byla úspěšně obhájena
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO