Demokratická architektura – Ostrava

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Demokracie je způsob žití beze strachu o budoucnost. Je to možnost volby, ale i změny názoru. Je to svoboda. Je to možnost vzájemně si pomoci. Bakalářská práce se zabývá tématem demokratické architektury a koncepcí bydlení na celý život. Projekt dotváří proluku v Ostravě na ulici Masná naproti bývalým jatkám, dnes nové Galerii Plato. Zadaná proluka se nachází v dnes nepříliš atraktivní oblasti, která má ale do budoucna velký potenciál, kterého je nutné využít. Práce reaguje na aktuální situaci nedostupnosti nemovitostí a tím hledá adekvátní řešení tohoto problému. Nachází ho v protislužbách vlastníka bytu, který může část svého majetku pronajmout a tím si dopomoct ke dřívějšímu splacení hypotéky, nebo nájemci, který má v dnešní době problém najít vhodný podnájem.
Democracy is a way to live without fear for the future. It is a choice, but also a change of opinion. It's freedom. It is an opportunity to help each other. The bachelor thesis deals with the topic of democratic architecture and the concept of housing for life. The project completes the gap in Ostrava on Masná Street, opposite the former slaughterhouse, today the new Plato Gallery. The assigned gap is located in today's not very attractive area, which has great potential in the future, which must be used. The work responds to the current situation of unavailability of real estate and seeks an adequate solution to this problem. It finds it in the services of the owner of the apartment, who can rent part of his property and thus help him repay the mortgage earlier, or a tenant who currently has where to live.
Description
Citation
ŠIMKOVÁ, E. Demokratická architektura – Ostrava [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. Josef Chybík, CSc. (předseda) Ing. arch. Tomáš Havlíček (člen) Ing. arch. Roman Gale (člen) Ing. arch. Petra Žalmanová, Ph.D. (člen) Ing. arch. Nicol Galeová (člen)
Date of acceptance
Defence
- studentka prezentovala projekt - studentka reagovala na dotazy oponenta grafickou prezentací s vlastním komentářem - předseda otevírá rozpravu: Dotaz, jakou má spojitost ext. zel. střecha fotovoltaika? Řešení pro ZTP - byt vymění na stranu s výtahem. Dotaz na orientaci bytů a výšky světlé - vysvětlila. Skládání interiéru v postupu žviota? - dispozice může fungovat i bez skládání. Máte navrženy sdílené prostory - sdílená klubovna.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO