Vize pro Krnov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Kižnica 21. storočia už dávno nie len o knihách. Jedná sa o miesto ktoré žije s ľuďmi, okolo ktorých sa točí aj moj návrh. Nová krnovská knižnica v ňom stojí na nároží ulíc Soukenická a sv. Ducha, v súsedstve stejnojmeného chrámu a bývalej textilnej fabriky. Navrhovaná stavba plní nielen funkcie knižnice a mediatéky, ale pojme aj plnohodnotné komunitné centrum, galériu, coworkingové zariaďenie a kavireň. Samozrejmosťou je aj navýšenie parkovacích kapacít v centre mesta a úprava okolných verajných ploch.
The new Krnov library stands on the corner of Soukenická and Sv. Spirit, in the junction of the temple of the same name and the former textile factory. The proposed building not only serves as a library and media library, but also houses a full-fledged community center, gallery, coworking facility and cafe. Of course, there is also an increase in parking capacity in the city center and the modification of the surrounding public areas.
Description
Citation
KULÍŠKOVÁ, A. Vize pro Krnov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Jiří Gulbis (předseda) Ing. arch. Jan Studený (člen) Mgr. Petr Czajkowski (člen) Ing. Jiří Strnad, Ph.D. (člen) doc. Ing. arch. Karel Havliš (člen)
Date of acceptance
Defence
OT. přístup na terasu - schodiště a výtah nejistota tvorby nároží? oproti stávající zástavbě rozvolněná? • absence jasné provázanosti s kostelem • samoúčelnost věže a jejích výhledů? • jedna fasáda na celý komplex, mizí pestrost funkcí a tvarů • důležitost expozic, nejistá tvrzení o funkční náplni • tloušťka stropní desky je předimenzovaná, špatně zvolený systém, nahradit žebrováním a odlehčit konstrukci, snížení nároků na založení apod.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO