Aby se za nás měly děti kde stydět

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Práce se zabývá návrhem školy environmentální odpovědnosti v konkrétním městě podle principů inovativních pedagogických směrů, především pak podle lesních školek. Práce reaguje na absenci lesní školky na kroměřížsku a nabízí alternativu k současnému běžnému způsobu výuky a podobě škol. Návrh je konkrétně aplikovaný v Kroměříži. Ve čtyřech oblastech s rozdílnou prostorovou charakteristikou navrhuji intervence, které rozvíjejí a zpřístupňují dané lokality a které může využívat jak škola tak místní.
The work aims to design an environmentally responsible school in a specific situation according to the innovative education principles focused on forest schools. The work reacts to the absence of forest schools in the Kroměříž region and offers an alternative to regular education systems and the regular appearance of the schools. The proposal is applied in Kroměříž. I design interventions in fore locations with different spatial characteristics. The interventions evolve existing features and characteristics of the location or make the accessible. Those interventions should be used not only for education but also for the locals.
Description
Citation
PEŘINA, J. Aby se za nás měly děti kde stydět [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
MgA. Ing. arch. Lukáš Blažek (předseda) Ing. arch. Václav Kocián (člen) Ing. arch. Pavel Martinka (člen) Mgr. Ing. arch. Jan Pospíšil (člen) Ing. Zdeněk Vejpustek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
Student představil svou práci a způsob řešení a jeho základní teze. V další části reagoval na otázky oponenta. Diskuse: - dopracovat detail zastřešení, které momentálně nefunguje a degraduje provoz. Připomínka – nutnost pravidelné a pečlivé údržby. Je tato cesta řešení správná? Není lepší místo nových, byť dočasných objektů využívat stávajících nevyužitých prostor?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO