eldéenka

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Co je LDN? Kde se nachází? Jak vzniklo? Tak na něj může působit architektura. I přesto, že to není časté téma k hovoru. Je důležité se na něj zaměřit a protože ačkoliv se nás teď netýká jednou by mohlo. Práce je o snaze pomoci lidem se postavit znovu na nohy. Jde o to ukázat jak prostředí a a samotné umístění stavby může mít na lidi velký vliv. Momentálně se nejčastěji centra LDN umisťují jako součásti nemocnice. Ale od nemocnice se samo oddělení ničím neliší. Prostor pro uzdravování by se měl ubírat směrem k životu. A ne na okraj nemocnice. Měl by se pokoušet začlenit zpět. Dát lidem důvod bojovat a ukázat jim a co bojují. Zapojit je, těm co můžou poskytnout program, kterého by se mohly účastnit, ale zaujmout i ty co už nemohou. Dát jím prostor kam mohou jít a propojit je i se zdravími. Aby byly neustále součástí dění. Během práce na tomto projektu vznikl ve Žďáře nad Sázavou návrh LDN, která je umístěna ve veřejné budově spolu s rehabilitačním cen centra. Funguje tak na systému, který se snaží pacienty začlenit zpět. A usnadnit jim rekonvalescenci.
What is LDN? Where is? How did it come about? This is how architecture can affect him. Even though it's not a common topic to talk about. It is important to focus on it and because even though it doesn't concern us now, it could. The work is about helping people get back on their feet. It is about showing how the environment and the location of the building itself can have a big impact on people. Currently, LDN centers are most often located as part of a hospital. But the ward itself is no different from the hospital. The space for healing should move towards life. And not on the edge of the hospital. He should try to reintegrate. Give people a reason to fight and show them what they are fighting. Involve them, those who can provide a program in which they could participate, but also those who can no longer. Give them space where they can go and connect them with health. To be constantly part of the action. During the work on this project, a design of LDN was created in Žďár nad Sázavou, which is located in a public building together with the rehabilitation center. It works on a system that tries to reintegrate patients. And make it easier for them to recover.
Description
Citation
FILIPOVÁ, K. eldéenka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
MgA. Ing. arch. Lukáš Blažek (předseda) Ing. arch. Václav Kocián (člen) Ing. arch. Pavel Martinka (člen) Mgr. Ing. arch. Jan Pospíšil (člen) Ing. Zdeněk Vejpustek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
Studentka představila svou práci a způsob řešení a jeho základní teze. V další části reagovala na otázky oponenta. Diskuse: - k problematice volby lokality a původních budov, které studentka ruší s ohledem na územní plán. Dotazy ke konstrukčnímu systému a detailům, zejména na vhodnost volby dřevostavby k tomuto typu zařízení a důvodu použití zdvojené skleněné fasády. Kritika poddimenzování tech. prostor. Dotazy na vhodnost umístění areálu a eventuální zmírnění strohého výrazu objektu. Požadavek na větší návaznost na okolí a dění v něm.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO