Architektura mezi smysly

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Práce shrnuje současné možnosti stavby rodinného domu s ohedem na tradici a vztah obyvatel nejen k okolní krajině ale i k sobě samým. Konkrétně se zabývá možností využití přírodních stavebních materiálů a vytvoření variabilního vitálního prostoru pro potřeby současné rodiny. Předdiplomová část práce obsahuje manuál vývoje a současných přístupů v oblasti mimosmyslového vnímání architektury. Návrhová část popisuje vlastní návrh rodinného domu. Výsledky této práce umožňují základní nahlédnutí do dané problematiky a ilustrují praktické využití těchto poznatků při stavbě rodinného domu.
This thesis sums up the current possibilities of a family house building considering the tradition and the relationship of the inhabitants not only to the landscape but also to themselves. Specifically, it describes the possibility of using natural building materials and creating a variable and vital space considering contemporary family needs. The first part of the sub diploma contains a manual of historical development and current trends in the field of extrasensory perception of architecture. The design part describes a proposal of a family house in the countryside. The results of this study provide a basic insight into the problem and illustrate the practical application of acquired knowledge in the construction of the family house.
Description
Citation
KACETLOVÁ, K. Architektura mezi smysly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
MgA. Ing. arch. Lukáš Blažek (předseda) Ing. arch. Václav Kocián (člen) Ing. arch. Pavel Martinka (člen) Mgr. Ing. arch. Jan Pospíšil (člen) Ing. Zdeněk Vejpustek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
Studentka představila svou práci a způsob řešení a jeho základní teze. V další části reagovala na otázky oponenta. Diskuse: Nerovnováha mezi rozsahem prací ostatních studentů. Rozpor mezi názvem a projektem – co je vlastně podstatou mimosmyslového vnímání z pohledu studentky? Nesoulad mezi osvětlením společ. části a pokoji dětí – doporučení více využít pohledů do krajiny. Nedostatek úložných prostor, kritika návrhu konstrukcí (např. krbová stěna, konstrukce zastřešení)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO