Anonymní certifikáty pro uživatelskou autentizaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá tématem ochrany osobních údajů při uživatelské autentizaci pomocí anonymních certifikátů. Dnešním nejžárnějším a nejaktuálnějším příkladem odhalování nadbytečného množství citlivých osobních údajů je dokazování Covid očkování, popř. výsledků Covid testů. V rámci této diplomové práce je navržen a implementován systém pro autentizaci pomocí anonymních certifikátů, který řeší nedostatky současných CovidPass řešení. Implementace je provedena na platformě Android v případě uživatelské aplikace a ověřovatel je zastoupen terminálem v podobě zařízení Raspberry PI.
Topic of this thesis is privacy protection when using anonymous certificate authentication. Today’s most common case of oversharing private data is proving Covid vaccination or Covid test results. This thesis describes and implements system that is using anonymous certficates. The system solves mentioned issues of current CovidPass authentication methods. The implementation is done on the Android platform in case of the user application and verifier application is run on Raspberry PI, which works as an access terminal.
Description
Citation
HLINKA, J. Anonymní certifikáty pro uživatelskou autentizaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) doc. Ing. Rastislav Róka, Ph.D. (místopředseda) JUDr. Pavel Loutocký, BA (Hons), Ph.D. (člen) Ing. Petr Machník, Ph.D. (člen) Ing. Petr Dzurenda, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Mašek, Ph.D. (člen) Ing. Eva Holasová (člen)
Date of acceptance
2022-06-07
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky oponenta: Vysvětlete funkci a účel tzv. destinací v rámci vývoje Android? Jaké jsou možnosti budoucí optimalizace a zrychlení celého procesu autentizace? Otázky komise: Co je blockchain? Jaké jsou typy databází a kam spadá blockchain? Je nějaká možnost, jak obejít bezpečnost blockchain? Byla nějakým způsobem ověřena bezpečnost implementovaného řešení? Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO