Sledování vlivu teploty na vlastnosti olověných akumulátorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce seznamuje s aktuálním stavem výzkumu fenoménu Thermal runaway efektu u olověných akumulátorů. V literární rešerši jsou představeny jednotlivé teorie, které se snaží vysvětlit TRE fenomén. V druhé kapitole jsou uvedeny navrhnuté experimenty, které budou sledovat změny teplot u olověných akumulátorů různých konstrukcí. V praktické části diplomové práce jsou popsány provedeny experimenty, jejich průběhy a jejich hodnocení.
This master's thesis acquaints with the current state of research into phenomenon the Thermal runaway effect in lead-acid batteries. The literature search presents individual theories that try to explain the TRE phenomenon. The second chapter presents proposed experiments that will monitor temperature changes in lead-acid batteries of various designs. In the practical part of the master's thesis, the performed experiments, their courses, and their evaluation are described.
Description
Citation
MALYI, D. Sledování vlivu teploty na vlastnosti olověných akumulátorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Tomáš Binar, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Tomáš Kazda, Ph.D. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) doc. Ing. Petr Křivík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-07
Defence
Otázky komise k obhajobě: 1) Byl na elektrodový systém aplikován nějaký přítlak? 2) Vysvětlete pojem "vnitřní kyslíkový cyklus". 3) Jaký je rozdíl mezi klasickou zaplavenou konstrukcí olověného amulátoru a VRLA provedením? 4) Teorie týkající se problematiky TRE olověných akumulátorů - podrobnější vysvětlení paradigmat. 5) Je redukční cyklus závislý na teplotě? 6) Co se bude dít s olověným akumulátorem za provozu při teplotě pod 0 °C. Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO