Chytrý zámek s CAN komunikací dle AUTOSAR

No Thumbnail Available
Date
Authors
Musil, Tomáš
ORCID
Advisor
Arm, Jakub
Referee
Fiedler, Petr
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je vytvoření aplikace zámku na základě RTOS systému dle standardu AUTOSAR. V první části práce je samotné seznámení se zmíněným standardem. Následně je práce zaměřena na výběr vhodného RTOS a s tím spojených MCU. V dalším bodě je popsaný postup vytvoření jednotlivých částí ze kterých je aplikace vytvořena. Poslední body práce jsou zaměřeny na popis samotné aplikace, její funkčnost a způsoby testování.
The aim of this thesis is a creation of lock based on RTOS system according AUTOSAR standard. In the first part of thesis is the acquaintance itself with the standard. After that thesis is concerned with the choice of suitable RTOS and with this linked MCU. In the next point is described the method of creation of individual parts from which is an application created. The last points of the work concern the description of the application itself, functionality and methods of testing.
Description
Citation
MUSIL, T. Chytrý zámek s CAN komunikací dle AUTOSAR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jan Mikulka, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Arm, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (člen) Ing. Peter Honec, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-07
Defence
Student obhájil diplomovou práci na téma "Chytrý zámek s CAN komunikací dle AUTOSAR". Komise neměla žádné námitky k řešené práci a ocenila praktické řešení a mimořádný rozsah. Měla naopak výhrad k textové formě práce. Po krátké prezentaci odpověděl na otázku přítomného oponenta: Z jakého důvodu je v systému akcelerometr a vlhkoměr? V průběhu odborné rozpravy odpověděl na dotazy stran integrace vytvořeného zařízení k dalším zařízením na CAN sběrnici vozidla, a proč je v zařízení potřeba použití RTOS.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO