Servisní jednotka pro zařízení BUSE se vzdálenou správou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je vytvoření kompaktní jednotky pro možnost vzdálené správy nízkoúrovňových zařízení informačního systému vozidel hromadné dopravy. Práce se nejprve zabývá úvodem do problematiky informačních systémů jako celku a jeho náležitostem. Následně se práce zabývá analýzou stávajícího hardwaru palubního počítače firmy BUSE ze, kterého návrh vycházel. Další body práce jsou věnovány návrhu a realizaci softwaru pro nahrávání firmwaru do informačních panelů BUSE a také pro tvorbu dálkové správy. V závěru práce jsou shrnuty informace a dosažené výsledky.
The aim of this thesis is to create compact device which allows remote management of low-level devices of public transport information system. The thesis first deals introduction to the issues of the information system as a whole and its requisites. After that the thesis analysis the hardware of the existing board computer which the design was based. The next points od this thesis are focused to design and create software for upgrade firmware of information panels created by BUSE company and also for design and create system for remote managment. The conclusion summarizes obtained information and the results achieved.
Description
Citation
MUSIL, R. Servisní jednotka pro zařízení BUSE se vzdálenou správou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Jirgl, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-07
Defence
Na začátku své prezentace studen představil a vysvětlil cíle své práce. Vysvětlil volbu hardwaru a architektru svého zařízení. Popsal navrženou aplikaci a rozhraní dálkové správy. V rámci diskuze byla vzesena otázka na čas požadovaný na provedení aktualizace pomocí navrženého zařízení a sběrnici IBIS. Student obhájil diplomovou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na všechny položené dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO