Bluetooth komunikační sada

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Obsahem této práce je popis vlastností a možností komunikačního rozhraní Bluetooth 5 a Bluetooth Low Energy. Následně jsou popsány mikroprocesory, které tímto rozhraním disponují, přičemž hlavní důraz je kladen na mikrokontroléry BlueNRG od společnosti STMicroelektronics. V další části jsou popsány zásady návrhu desek pro vysokofrekvenční aplikace a návrh desky plošných spojů, která disponuje zmíněným mikrokontrolerem. Další část pojednává o vlastním navrhnutém zapojení a výsledném motivu desky plošných spojů. Jsou vysvětleny vlastnosti a význam jednotlivých funkčních bloků ve schématu a poté i na desce. V závěru práce je popsán zdrojový kód pro mikrokontroler, jeho funkční bloky a struktura a jsou předvedeny ukázky povelování modulu a měření jeho parametrů.
This thesis describes features and capabilities of the Bluetooth 5 and Bluetooth Low Energy communication interface. Subsequently, microcontrollers with this interface are described with the main emphasis on BlueNRG microcontrollers from STMicroelectronics company. The next part is about designing PCBs for high-frequency applications and also board containing BlueNRG microcontroller is designed. The next part is about design of final circuit schematic and motive of printed circut board. Every functional block of princed circuit board is here also described and it’s purpose explained. Final chapters of this thesis describe how does the program for MCU works, it’s functional parts and also example of sending commands to modules and verifying it’s parameters is present.
Description
Citation
PLÁŠEK, T. Bluetooth komunikační sada [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Boušek, CSc. (předseda) doc. Ing. František Urban, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (člen) Ing. Roman Prokop, Ph.D. (člen) Ing. Marián Pristach, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-07
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Komise položila studentovi další otázky týkající se standardu Bluetooth, na které student reagoval jen velmi zdrženlivě a většinu otázek si musela komise zodpovědět sama: Jaká byla cílová vzdálenost komunikace přes Bluetooth pro cílový systém? O jakou třídu Bluetooth se jedná? Jaká modulace se pro Bluetooth používá? Jaká je normovaná rychlost přenosu Bluetooth?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO