Automatizované řízení provozu akvária

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce na téma automatizované řízení provozu akvária se zabývá kompletním návrhem a realizací automatizovaného systému pro řízení běžného sladkovodního tropického akvária s klávesnicí a displejem. V práci je rozebírána použitelnost takovéhoto zařízení v dnešní akvaristice sladkovodních tropických akvárií s ohledem na historii a nabídku na trhu. Práce popisuje kompletní návrh elektrické, programové i konstrukční části výsledného systému a elektricky řiditelného automatického krmítka, komunikující s daným systémem.
This master´s thesis describes complete design and implementation of an automated system for the control of a common freshwater tropical aquarium with a keyboard and display. The thesis discusses the applicability of equipment in today's aquaristics of freshwater tropical aquariums with respect to the history and market offer. Thesis describes the complete design of the electrical, program and mechanical parts of the resulting system and electrically controllable automatic feeder, communicating with the system.
Description
Citation
KEJZLAR, R. Automatizované řízení provozu akvária [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Radimír Vrba, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Vilém Kledrowetz, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Levek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Josef Šandera, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-07
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO