Inovace fotovoltaické elektrárny o bateriové úložiště

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřená na inovaci stávající fotovoltaické elektrárny o bateriové úložiště. V rámci teoretické části jsou představeny jednotlivé části fotovoltaické elektrárny, popsán princip fungování fotovoltaického článku a jednotlivé typy těchto článků. Dále se práce zabývá popisem stávající fotovoltaické elektrárny a jejich použitých komponentů. Následně je navržen bateriový systém a další možnosti inovace s možností dotace i bez ní. V závěrečné části je vyhodnoceno nejvýhodnější řešení dle provedených simulací.
This diploma thesis is focused on the Innovation of the existing power plant with battery storage. In the theoretical part, the individual parts of the photovoltaic power plant are introduced, the principle of operation of the photovoltaic cell and the individual types of these cells are desribed. The work also deals with the description of the existing photovoltaic power plant and their components. Subsequently, a battery systém and otherpossibilities of Innovation with the possibility of a subsidy and without it are designed. In the final part, the most advantageous solution is evaluated according to the performes simulations.
Description
Citation
PALLOVÁ, I. Inovace fotovoltaické elektrárny o bateriové úložiště [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Vyroubal, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ladislav Chladil, Ph.D. (člen) Ing. Helena Polsterová, CSc. (člen) Ing. Ondřej Čech, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-07
Defence
Studentka seznámila státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděla otázky a připomínky oponenta a komise. Otázky komise k obhajobě: Řešila ste možnosti předaje přebytků elektrické energie? Jaký je časový odběr (zátěžový profil) uvažované domácnosti?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO