Pokročilé hodnocení kvality spánku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová se zabývá pokročilým hodnocením kvality spánku pomocí hlubokého učení. Jsou zde popsány metriky pro hodnocení spánku a jejich využití. Pro klasifikaci jsou použity data tepové frekvence a akcelerometru pocházejících z chytrých hodinek Apple Watch. Základem pro klasifikaci byl model složený z 1D konvolučních sítí v kombinaci s rekurentní neuronovou sítí. Jako rekurentní sítě byly využity LSTM a GRU. Modely byly naučeny na klasifikaci do dvou, třech a pěti spánkových fází. V poslední řadě byly srovnány vzniklé metody.
This diploma thesis is focused on advanced sleep assessment using deep learning. Metrics for sleep assessment and their use are described here. There are hearth rate and accelerometer data from Apple Watch used for classification. The basis for the classification was a model composed of 1D convolution networks in combination with recurrent neural network. LSTM and GRU were used as recurrent networks. Models were taught to classify into two, three and five phases. At last the resulting methods are compared.
Description
Citation
DOLEŽALOVÁ, A. Pokročilé hodnocení kvality spánku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Martin Augustynek, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Mézl, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Sekora (člen) Ing. Filip Plešinger, Ph.D. (člen) Ing. Vratislav Čmiel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-08
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Augustynek položil otázku: Co vyjadřují grafy na snímku č. 3 Vaší prezentace? Ing. Mézl položil otázku: Napadl by Vás sofistikovanější způsob výběru úseků signálů pro hodnocení? Ing. Plešinger položil otázku: Jaké bylo vzorkování? Dělala jste i korekci rozsahu signálu? Studentka obhájila diplomovou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO